avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil mostenire parinti intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil mostenire parinti intre frati

Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu niste sfaturi, in ceea ce priveste impartirea mostenirii de la parinti.
Suntem doua surori. Eu necasatorita, fara copiii si fara alte obligatii, locuiesc in Bucuresti, ar sora mea, cadatorita, cu foi copiii de 15 ani , gemeni, locuirsc toti intr-un apartament cu 4 camere ( ea, sotul, cei 2 baieti si parintii sotului ei), in alt Judet.
Parintii nostri sunt inca in viata, dar nu au o starede sanatate buna. De curand i-sm externat din spital pe ambii si are grija o vecina de ei, atat cat poate si ea.
Ideea este ca parintii , desi sunt la varste cuprinse intre 77 si 78 ani nu doresc sa faa impartirea averii in timpul vietii si de aici su inceput discutii despre cine ii va griji efectiv, si cine le va face pkmenile, etc. Sora mea, s-a sustras de la asta, dar nici pe mine nu ma lasa.....in fine.......si bineanteles tot sora mea a adus discutia despre cim vom imparti noi doua totul la 2! Problema este ca totusi, parintii au stabilit verbal ca : garsoniera unde am domiciliul sa imi ramana mie si masina lor un logan din 2014( fost dacia 1310) prin rabla. Casa de la tara unde ei locuiesc in prezent sa ramana surorii mele, care si-a exprimat dorinta de a ramane ca licuinta de vacanta pt famimia ei, o a -doua masina a parintilor , un break verde a fost deja dat cu ani in urma surorii mele, impreuna cu o remorcutza , pe care ea le-a vandut si si-a luat banii pe ele.....in rest, parintii msi au cateva terenuri agricole , pe care le putem imparti la 2, fara probleme......Ceea ce ma indigneaza rste ca sora mea, desi initial era de acord cu dorinta parintilor mri acum s-a sucit, si se bucura ca parintii.nu vor sa ne treaca mostenireacat ei sunt in viata, pe motiv ca expertii vor evaluaa tot si daca garsoniera valoreaza mai mult, ea vs vrea totul impartit la 2, asa cum este legal?! Mie nu mi se pare corect, deoarece ea cand s-a casatorit, parintii i-au dat ca zestre cont de 10.000 euro si apoi masina si remorcutza.....iar ea uita de aceste aspecte, plus ca garsoniera se afla in Arges, unde licuiesc parintii si ea nu va sta niciodata acolo, deci nu ii foloseste, eu locuiesc in ea si nu am alta casa........ce ma puteti invata sa fac , astfel sa se faca o imparteala corecta? Eu vreau sa ii ingrijesc pe parinti , lusndu-i la mine in Bucuresti si nu ii pot lasa asa cum ea vrea.
Scuze, pt ca am detaliat asa de mult...vreau o parere sinxera daca am vreo sansa sau macar sa stiu la ce ma astept.
Cel mai recent răspuns: raducan42 , utilizator 18:48, 13 Iunie 2021
vb cu parintii sa va doneze cam de acceai valoare cum i-a dat si ei.
de asemenea, puteti sa semnati cu acestia un contract de intretinere prin care va da ce bun sunteti interesata sa obtineti, in schimbul intretinerii.
Va multumesc frumos pt raspuns!
Ultima modificare: Duminică, 13 Iunie 2021
raducan42, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 copii minori mara62 mara62 Buna ziua , barbatul surorii mele vrea sa divorteze si o ameninta ca ii ia copii.(doi copii de 11 si 7 ani ). Au un apartament cu credit bancar si el vrea sa ... (vezi toată discuția)
Probleme certificat mostenitor doru6 doru6 Unei rude de-ale mele i-a murit intai mama, mai tarziu tatal, dupa care i-a murit si o sora la scurt timp. Mama si tatal aveau un apartament de 2 camere in ... (vezi toată discuția)
Dreptul moştenire copii şi nepoti szabo33 szabo33 Eu locuiesc in Turcia oraşul Mersin de 21 ani.Eu am 2 baieti .Am doua surori bune numai din partea mamei dupa tata sint vitrege. Eu ce drept am ca moştenire ... (vezi toată discuția)