avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate alta

Activitate alta

Dumneavoastra la data la care intrati in CIC trebuie sa aveti ce-l putin 12 luni lucrate neintrerupt ,cu contract de munca si cu toate obligatiile financiare platitite lunar catre stat. Faceti o mare gresala daca va dati demisia ,n-o sa mai puteti beneficia de CIC.

Demisia ar fi la al doilea contract de munca, eu beneficiind deja de CIC ca urmare a continuitatii contractului la functia de baza.
Daca as sti ca la cel de-al doilea contract nu pot sa beneficez de vechime de-a lungul celor doi ani de CIC, mi-as da demisia imediat, intrucat indemnizatia de maternitate imi va fi acordata de la ambii angajatori, avad in vedere continuitatea celor doua contracte.

As fi deci motivata sa rama pana la sfarsit la al doilea loc de munca doar daca as sti ca mi se acorda aceasta vechime, inclusiv la al doilea loc de munca.

Am citeva intrebari la care inca nu am gasit raspunsul:

1. cei doi ani de CIC sunt considerati vechime in munca ?
2. sunt insarcinata in 5 luni. daca imi dau demisia, in momentul in care as fi intrat in concediul prenatal, dintr-o functie ocupata 12 luni anterior acestei demisii voi primi indemnizatia de maternitate ?
3. in cazul afirmativ, unde voi merge pentru a-mi ridica banii?
Daca nu imi pot desface contractul de munca, iar la data nasterii voi avea deja 17 luni de la incheierea contractului secundar ( si mult mai multe luni de continuitate in munca, anterioare acestuia ), insemna ca beneficiez de indemnizatie de maternitate de la ambii angajatori!

Elis, acest lucru este valabil chiar si daca imi dau demisia din fundatie? ( avand in vedere faptul ca am cotizat mai mult de 1 luna). Asa as putea lua banii direct de la casa de sanatate, fara a mai fi intermediati de catre angajator? Pierd vechimea pentru cei doi ani de CIC sau acestia nici macar nu s-ar considera ?

Multumesc pentru raspuns!

Sunt angajata unei institutii de stat, lucrez ca delegata la o fundatie.
Ca atare, am un contract pe perioada nedeterminata la institutia de stat ( de la care imi iau salariul ) si un altul la aceasta fundatie (la care doar semnez lunar fluturasul de salariu, iar banii raman in fundatie). Functia de baza e la institutia de stat.
Sunt insarcinata in luna a 5-a si in curand doresc sa intru in concediul prenatal, cu ambele contracte si, implicit, sa beneficiez de drepturile care mi se cuvin.

Intrebari
1. imi poate fi desfacut cel de-al doilea contract, chiar daca sunt insarcinata? Deja contabila noastra mi-a spus ca pot s-o faca daca e in interesul fundatiei.
2. am dreptul la doua indemnizatii de maternitate ( una pentru fiecare contract )? Si de asemenea, daca intru in prenatal, imi va merge vechimea pentru perioada de CIC la ambele contracte ?

Mentionez ca cele doua contracte sunt incheiate in luna august 2007.

Va multumesc pentru raspuns!
Am doua contracte de munca pe perioada nedeterminata, unul de 8, celalalt de 6 ore, ambele au stampila de la ITM - insa pe cartea de munca nu apare inscris decat cel de 8 ore, de la institutia la care se afla cartea de munca. Desi nu apare inscris in cartea de munca acest al doilea loc, pe fluturasul pe care il semnez lunar sunt trecute toate darile catre stat si restul....intrebarea mea este legata de neinscrierea celei de-a doua norme in cartea de munca - asa se procedeaza in mod legal ?
Va multumesc pentru raspuns !