Am absolvit Univ. Spiru Haret in 2006, m-am titularizat in invatamant si acum, dupa 2 ani de stagiu la catedra vreau sa dau examenul de definitivat dar nici o universitate din tara nu mai primeste absolventi de la Spiru Haret invocand motivul autonomiei universitare. Ce pot face ?
Sediul social se afla in locuinta pe care fostul meu sot a vandut-o la o saptamana dupa pronuntarea hotaririi de divort. Mai multe nu stiu.
Ar fi un caz fericit sa nu mai existe. N-as mai avea nici o problema. Dar nu era chiar stupid si nici n-a suferit vreo afectiune neuro in ultimul timp, asa ca sinapseaza binisor......
Da, stiu ca este curios, am platit un avocat atunci, care s-a ocupat de tot si, probabil ca nu intamplator, era prietenul lui........Asa ca situatia mea e cam albastra. Mai mult, fostul eu sot nu mai locuieste in Bucuresti, s-a mutat cam pe unde se agata harta in cui. Sper ca totul sa nu fie decat un bluf. Oricum e mai sigur sa ma interesez inainte de a avea si mai multe surprize. Si o sa cer si un control financiar......daca tot sunt membru si n-am primit nici o decizie de revocare a calitatii mele sau vreo decizie de suspendare.......sau orice alta veste despre ceea ce se intampla.
Atunci trebuie sa fac rost de statut, exista vreo arhiva online care sa tina evidenta organizatiilor si fundatiilor? Sau merg la vreun registru.......... ?
Am infiintat-o , asa ca sunt membru fondator. Dincolo de prevederile legii orice fundatie trebuie sa aiba un statut in baza caruia functioneaza ca peronalitate juridica. Nu tin minte sa fi formulat un asemenea statut si nici sa il fi semnat. Tot in statutul asta se precizeaza si in ce conditii inceteaza calitatea de membru si in ce conditii membrii sunt responsabili penal, juridic si financiar eventual. Se pare ca acel statut a fost semnat doar de el si de cine o mai fi fost facut membru....Asta daca exista. Nu era prea priceput.
Hotararea judecatoreasca este definitiva si irevocabila si mi-a incredintat mie copilul. Initial am crezut ca imi trebuie o semnatura de-a fostului sot pentru a pleca din tara dar de-aici am aflat ca imi trebuie doar hotararea judecatoreasca tradusa, apostilata si supralegalizata in toate limbile tarilor prin care voi calatori. Slava Domului. Dar discutiile au degenerat si au ajuns in punctul acesta. Este inutil sa mai adaug ca nu pot pleca de-aici in conditii legale cu datorii sau procese pe rol.
:offtopic: Nu redactati mesaje consecutive, va rog folositi optiunea de editare a mesajului anterior. Pentru cursivitatea subiectului. Multumesc pentru intelegere.
Si ca sa va plictisesc si mai mult, am ajuns aici de la faptul ca eu vreau sa emigrez in alta tara impreuna cu copilul, el nu este de acord desi nu-i plateste nici pensia alimentara si nici nu incearca sa fie prezent cand fetita are nevoie, si ca sa nu plec ma ameninta cu un proces pentru plata de taxe, impozite si dumnezeu mai stie ce alte datorii mai are cu fudatia aia. Iar eu....incerc sa ma apar amenintandu-l cu un partaj pe tot ce are la fundatia respectiva.
Ok, ca sa fie clar, nu incerc sa ma prevalez de la obligatia mea de a cunoaste legile. Lucrurile de care va povesteam s-au intamplat acum 7 ani iar casatoria mea a durat 5. A trecut atat de mult timp de-atunci iar eu am incercat sa uit totul si se pare ca am reusit foarte bine. Fostul meu sot se pare ca nu poate sa isi traiasca viata fara sa o complice in continuare pe a mea. Nu vreau partaj nici acum, nici bani, imi intretin singura copilul, nu m-am recasatorit, astea oricum sunt niste precizari care nu imi fac nici un servici, nu sunt la tribunal. Vroiam doar sa aflu daca amenintarile cu privire la plata de taxe ai alte impozite cu care fostul meu sot ma santajeaza pot fi puse in aplicare si in ce conditii. Daca va trebui sa ma apar intr-un proces intentat de un reclamant o s-o fac.Ceea ce incerc sa aflu este daca mai exista persoane care s-au aflat in aceeasi situatie sau asemanatoare sau daca in practica lor d-nii avocati au mai intalnit ceva asemanator si cam care ar fi caile de urmat. Statutul fundatiei nu a fost semnat de mine ca membru fondator sau ca membru in consiliul director pentru ca la foarte scurt timp dupa infiintarea aceste fundatii s-a intentat divort si dupa alte doua luni s-a pronuntat hotararea judecatoreasca iar eu am avut acces la nici un act ce privea activitatea fundatiei. Doar am infiintat-o.
Si ar trebui sa imi cer scuze fata de cei care folosesc forumul si subiectul asta ca sa posteze aici. Cred ca subiectul deschis de mine ar trebui sa fie in alta parte.
Locuinta respectiva a constituit capital fix la infiintarea unei fundatii non profit in care eu nu mai stiu ce statut aveam cu toate ca eu am infiintat-o :). In orice caz fostul meu sot era parca presedinte iar eu facem parte din consiliul director. Acum ma ameninta ca ma va obliga sa platesc taxe si impozite si amenzi pentru acea fundatie. Nu mai stiu nimic despre fundatia asta de-atunci, nu am cerut nici partaj , nici bani si nici nu am fost angajata cu carte de munca, contract de colaborare sau prin vreo altfel de conventie. Doar ca nu vreau sa platesc pentru ce fac altii.
Am divortat in urma cu 6 ani iar instanta mi-a incredintat spre crestere singurul copil "rezultat in urma casatoriei". Atunci nu am cerut partaj insa as dori sa stiu daca este posibil sa deschid acum o actiune de acest gen avand in vedere ca:
- fostul meu sot a cumparat locuinta de la acea data cu banii de pe o mostenire
-locuita a fost achizitionata inainte de incheierea casatoriei
-ulterior acea locuinta a fost vanduta, dupa pronuntarea divortului
Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde.