avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate timeea 80

Activitate timeea 80

Buna ziua
Parintii sotului, in viata, au casa cu ceva teren si vor sa ne faca noua acte, adica fiului si norei.
Ce acte putem face sa nu mai poata fi atacate inainte sau dupa decesul unuia dintre ei?
Tot contract vanzare - cumparare sau in acest caz exista ceva nai simplu?
multumesc
Răspuns la discuția testament
Da, ar fi bine sa fac asta, dar avovata mea mi-a spus ca ma costa 5000 lei, cam asa stau preturile prin Prahova.
Si actul de proprietate al bunicii l-am suportat tot noi si tot cam atat ne-a costat,de aceea vroiam o metoda mai putin costisitoare, dar fara a fi atacata.
multumesc
Discuție testament
Buna ziua
Am si eu o nedumerire in legatura cu un teren:
-bunica sotului are un teren pe care vrea sa ni-l dea noua. Are act de proprietate acum , ea avand doar o fiica, ce este de acord cu acest lucru(cel putin acum), insa sotul meu mai are si un frate.
Ce act ar trebui sa facem ,eu cu sotul meu, ca in cazul decesului bunicii sa nu mai aiba pretentii asupra acestui pamant, nici fiica, nici fratele sotului , adica legal ,ce nu mai poate fi contestat ?
Ce ar presupune daca facem o chitanta pe numele nostru?
Sau daca facem testament prin care bunica spune ca ne lasa acest pamant, la decesul ei poate avea pretentii fiica ei? Ce ar presupune partajul ?
Casa bunicii este pe numele fratelui si bunica nu mai are decat acest teren.
Va multumesc

Buna ziua!
Va adresez o intrebare referitoare la indemnizatia de crestere copil. Lucrez la o firma de 9 luni si vreau sa stiu daca beneficiez de aceasta indemnizatie daca imi schimb locul de munca, adica, daca se iau in calcul aceste luni, fara sa intrerup plata contributiilor.
Multumesc