avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie copil

Buna ziua!
Va adresez o intrebare referitoare la indemnizatia de crestere copil. Lucrez la o firma de 9 luni si vreau sa stiu daca beneficiez de aceasta indemnizatie daca imi schimb locul de munca, adica, daca se iau in calcul aceste luni, fara sa intrerup plata contributiilor.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 29 August 2008
Va rog cautati pe forum, sunt zeci de raspunsuri pe aceasta tema. COnditia nu este sa fi contribuit 12 luni la asigurarile sociale, ci sa fi platit impozit pe venitul profesional. Prin urmare nu conteaza forma de munca, timpul de munca sau schimbarea locului de munca.
Beneficiati de CIC daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, ati realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. In rest, subscriu la cele postate de Andreea :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la concediu pentru ingrijirea copilului???? irinaadi irinaadi In februarie 2008 mi-am schimbat locul de munca, cu o luna intrerupere(respectiv ianuarie 2008). Tot in 2008 am nascut si nu stiu daca in cazul in care exista ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mihaela ramona mihaela ramona Buna ziua, Eu tot nu sunt lamurita. Spuneti-mi va rog, daca lucrez la o firma cu conventie civila, in care se plateste 16%impozit si 6,5 contributia la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de cresere a copilului cand schimbi locul de munca ghinda_26 ghinda_26 buna ziua . am lucrat la o firma aproape un an de zile, am pleca de acolo cu acordul ambelor parti prin articolul 55 litera b din codul muncii. va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)