Buna ziua!
Sunt femeie , am varsta 55 de ani si 6 luni si 34 de ani si 6 luni stagiu de cotizare.In acelasi timp am grad de handicap grav cu insotitor.
Intrebarea este :la un salariu brut de 6650 lei si net de 4322 lei care tip de pensionare este mai avantajoasa,cea de invaliditate sau anticipata partiala?
Buna ziua!
Am contestat in instanta incadrarea in grad de handicap grav, solicitand si asistent personal.
Am castigat si mi s-a eliberat un nou certificat cu grad grav cu asistent personal,emis la data cand a devenit definitiva hotararea judecatoreasca, dar cu valabilitatea primului certificat.Primaria nu vrea sa imi dea indemnizatia retroactiv, considerand valabilitatea certificatului din data in care a fost emis ulterior.Conform Legii 448, art 43,al.3,consider ca trebuie sa primesc drepturile retroactiv, de la data emiterii p[rimului certificat contestat.
Buna ziua,
As dori sa o iau cu mine in vacanta in Bulgaria pe nepoata mea care are 12 ani.Parintii ei sunt casatoriti ,dar tatal lucreaza inGermania ,deci nu imi poate face procura decat mama fetei.Este suficient,sau trebuie procura de la ambii parinti?Multumesc!
Bună ziua!Fac dializa și am.si te boli adiacente acesteia:diabet, hipertensiune, neuropatie.Pana acum am avut încadrare în grad de handicap grav cu însoțitor. Acum,la revizuire mi s-a luat dreptul la însoțitor.Unde pot contesta certificatul, având în vedere ca datorita polineuropatiei merg la dializă cu mijlocul de transport propriusi însoțită de un membru al familiei. Recomandările medicilor pe referatele medicale și sunt pentru însoțitor.Multumesc!
Buna ziua,
Ma pot pensiona pentru limita de varsta daca am handicap grav si stadiu de cotizare 33 de ani?Handicapul l-am dobandit in timpul cotizarii.
Multumesc!