avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Activitate bububu

Activitate bububu

Bună ziua! Vreau să divorțez după 28 de ani de căsnicie. Casa e pe numele tatălui meu decedat, iar împreună cu soțul, avem un apartament .Mașinile sunt una pe numele soțului , una pe numele meu. Avem trei copii împreună, doi căsătoriți si un minor de 13 ani. Mentionez că sotul este alcoolic cu antecedente( cu inchidoare)iar de 5 ani, nu are un loc de muncă iar toate cheltuielile casei si mașinilor ( impozit, taxe, reparații ) le-am suportat singură din salariul meu, alocatie , bursă și activitati extra , la rude si cunoștințe. Cum procedez la divorț, ce se împarte și ce acte îmi trebuie?
Bună ziua! În urma unui accident rutier mi-a fost avariată mașina și am primit de la asigurare daune totala în valoare de 5900 de lei. La servis, după doua luni de așteptare pe motiv că "nu găsesc piesele corespunzătoare," îmi spune ca nu ma încadrez în asigurare și, pe deviz sunt 6890 de plată. E vorba de o diferență pe care nu mi-o pot permite dintr-un salariu de 1800 de lei pe lună. Menționez ca e vorba de un VW Golf 5 deci, se putea repara cu mult mai puțini bani decât îmi cer ei, mașina fiind doar tamponata pe toată parte stângă. Mulțumesc frumos! Mi-ar fi de mare ajutor un răspuns!
Buna ziua! Din 01.06.2021 ,in urma demisiei fara preaviz, am incetat activitatea la o firma la care lucram din 2009 cu o pauza de un an(01.092019-12.10.2020).Angajatorul refuza sa-mi plateasca salariul pe ultima luna lucrata,pe motiv ca nu am predat gestiunea. Mentionez ca nu am luat in primire nimic niciodata,in afara unui tel de serviciu si a unei tablete, lucruri ce le-am predat in perfecta stare.Chiar si in conditiile astea ,in ultima seara, am facut un stoc in depozite ,sub semnatura, cu martor. In luna respectiva, am cel putin 60 de ore lucrate suplimentar......Are dreptul sa-mi opreasca salariul?