avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Activitate Vogels1980

Activitate Vogels1980


Va mulțumesc pentru răspuns.
Am angajat avocat in Romania și a introdus întâmpinare pentru anularea divorțului din Romania. Acum rămâne la aprecierea judecătorului. Din cauza problemelor, au fost implicate autoritățile, avem anchete sociale, rapoarte psihologice, plângere împotriva lui, că nu s-a mai putut . Am trimis tot în România pentru întâmpinare.
Dapix a scris:

Nu acceptați divorțul la instanța din România. Invocați excepție de necompetență teritorială, pentru ca ați avut ultimul domiciliu în străinătate. Angajați un avocat din România să vă reprezinte la instanță, și să invoce această excepție.


In străinătate am introdus divorț cu minori. Soțul înregistrase divorțul in Romania cu o săptămână mai devreme și l-a anulat pe cel din străinătate. Dar procesul pentru copii a fost în străinătate, pentru pensia alimentară și stabilirea minorilor la mama. In străinătate avem reședință, soțul nu a vrut niciodată să ne treacă în pașapoarte ca și domiciliu adresa din străinătate.
gi-jane2 a scris:

Ce proces a introdus mama in strinatate? Daca au avut ultimul dimiciliu comun in strinatate, de ce mama accepta sa se judece divortul in Romania?

Va mulțumesc pentru răspuns.
Am angajat un avocat in România și a depus întâmpinare pentru anularea procesului din Romania. Acuma rămâne la aprecierea judecătorului.
Eu am introdus divorț în străinătate, dar fiind divorțul din Romania înregistrat cu o săptămână înainte, cel din străinătate a fost anulat de sot. Tot ce tine de copii a fost deja în străinătate. Dar sotul sa dus în România acum, sa caute martori, că nu avea depuși. E foarte dusmanos, nu ascultă deloc de autorități. A vrut să-mi facă rău și a căzut în propria capcana. Nu mai are contact cu copii. De asta acum încearcă ceva in România.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca tatăl deschide proces în România cel mai bun sfat este ca mama sa își angajeze avocat în localitatea unde va deschide el procesul pentru a evita diverse probleme.

Pentru situația din străinătate discutati cu autoritatea de acolo si daca va permiteți avocat uzați de acest drept.

Sunt mai multe lucruri de analizat dar ce v-am spus eu acoperă tot la un mod general.

București 2023

Stimati avocați,
Cetățeni români, trăim în străinătate și suntem în divorț. Din cauza abuzurilor psihice a tatălui asupra mamei și copiilor, mama este ajutata de autoritățile straine și pleacă din casă cu copii. Tatăl introduce divorț în Romania pe baza de minciuni și suntem în așteptare pentru proces. Mama a introdus proces în străinătate și într-o lună a fost proces pt pensia alimentară si copii stabiliți la mama pe baza rapoartelor de la autorități. Se pare că tatăl are o boala psihică, încă nediagnosticat dar urmărit de medici. Acum el este în Romania pregătind alte procese pentru obținerea copiilor. Ce șanse are mama că să obțină custodia exclusivă. Rapoartele autorităților sunt traduse și trimise deja pentru procesul de divorț. Tatăl a obținut un act medical de la un psihiatru din Romania că-i sănătos mintal, dar în străinătate a făcut acțiuni încât autoritățile își fac griji pentru sănătatea lui mintală. Copii și mama au fost traumatizați de fanteziile lui paranoide. E foarte căpos, impulsiv și nu accepta că el nu are dreptate.
Vă mulțumesc.
Buna Ziua.
Am nevoie de sfat juridic. Pot anula un contract de vânzare cumpărare al unei case după 8 ani daca nu s-a făcut plata cum ne-am înțeles? (Nu am primit nici măcar un leu)
Va mulțumesc anticipat.