avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Activitate ultras_fabian

Activitate ultras_fabian

buna seara
am o problema cu un fost prieten,care mi-a furat un lucru de valoare in lipsa mea profitand de faptul ca avea acces la cheia portii (stau la curte)datorita increderii in el,si am depus plangere acum doua luni(pe28se vor implini) la politie impotriva lui.
nici pana acum nu a fost trimisa plangerea in instanta de seful de post prieten cu el si as dori sa stiu cat e legal sa amane acest lucru.
problema nou aparuta este insa alta,mai delicata.m-a amenintat/santajat nu stiu cum s-ar cuveni numit mai bine gestul,ca daca nu imi retrag plangerea o sa inceapa sa raspandeasca la lumea din comuna niste picanterii f obscene care imi e jena sa le reproduc si care nu au existat niciodata intre noi dar care mi-ar aduce prejudicii f mari pt ca pt lume nu conteaza daq e adevarat sau nu si nu am de ce sa plec capul pt ca ar rade toti,desi e putin spus,daca el face ce a spus daq nu retrag plangerea sa nu intre la inchisoare.
va rog spune-ti-mi care sunt pedepsele pt defaimare/calomnie si santaj si ce as putea sa fac in aceasta situatie pentru ca nu as vrea nici sa renunt la plangere nici sa fiu umilita gratuit,asta pe langa faptul ca nu am de unde sti ca pt a se razbuna nu va incepe sa fabuleze oricum.
va multumesc din suflet anticipat
Răspuns la discuția dezmostenire
buna seara...puiul meu incearca din greu lucrand 6zile din7 de dim de la8-9pana seara la9 sa strangem bani de masina si ea ii cere mereu pt nevoile ei sau daq are acces pune mana si se serveste si nu mi se pare normal..are si ea sal dar taxeaza pe cine poate sa isi faca mofturi diverse ca de cand a murit tatal ei a decis femeia ca vrea 'sa-si traiasca viata'...din partea mea sa o faca..dar scutindu-mi barabtul cu amenintarile ei de parca ar vrea sa-l tina langa ea sa nu aiba femeie alaturi...sa nu incerce sa se realizeze si el ..vrea sa depinda de ea sa-l manevreze ca pana acum2ani cum vroia ea....
buna seara..din partea mea sa moara si maine daq doreste si sa-si ia mostenirea cu ea in groapa ..dar n-am sanse ca e inca prea...'verde' babuta mea..cat despre avaritie..e avara rau si la fel cred si eu ca nu-l va vine niciodata nici daq el s-ar duce cu bratele desch la ea acceptand sa terminam noi rel...pt ca are antecedente de femeie harpareata si avara:cum sta cel cu care traieste 2-3zile in oras in ap cum ii cere sa cotizeze jumatate la cheltuieli ca a facut consumatie..sau cum vine pe la ea si vede ca are bani cum il tapeaza macar jumatate din ei.. la fel si cu al meu ii cere de la obraz...sau mai frumos se autoserveste din portofel de la el cand mai aj pe ac...sau ii cere bani pt rate inexistente (si nu sute de mii ci mil pe luna) sau sa repare ap ca il vinde si ii da banii...dar la cat de schimbatoare e il repara si cu atat se alege ca plange dupa4-5mii eur..si lista poate continua ca cere intr-una de parca e banca al meu sa o tina pe ea in spate...
multumesc pt r..din partea mea poate sa-si ia ap cu ea in groapa cand o muri ca eu n-am nev de nimik de la ea..vreau doar sa ne lase in pace cu santajele ei pline de rautate si nefondate..dar care in mintea ei se bazeaza pe niste articole din codul familiei care numai ea le are....editie ce nu mai exista in ro decat in biblioteca ei...eu oricum sper sa o fi lamurit al meu si sa inceteze..desi nu -mi fac mari sperante pt ca de mai bine de 2 luni zilnic il suna si-l dispera cu amenintari si se cearta cu ea intr-una ca e perseverenta femeia numai ca suntem aceeasi zodie si nu are succes cu mine ca eu nu renunt la o rel f frumoasa de2ani pt ca e ea bolnava psihic si se crede dzeu sa dicteze viata noastra....
buna seara..e din tg jiu..dar pb cu ea credca e cam dereglata psihic dupa cate procese a avut toata viata (asta alt hobby pt ea ca o tine lant de vreo20 de ani numai prin tribunale:12 cu fostul sot , apoi diversi vecini si acum fiica ei care a crescut-o sotul pt niste amarati de banuti de pensie alim ca sunt sigura ca mai mult o costa procesul cand se va termina).ea de mult ii promite la al meu ca atunci cand fata face 25 de ani o decade din drepturi si ca ii lasa tot lui ca asa zice in codul familiei (probabil editie publicata de ea..)si pana zilele trecute cand mi-a zis al meu ca i-a zis sa nu se mai ia dupa proasta (adiq eu)care il invata aiurea ca nu-l poate dezmosteni cand are ea chef ca eu nu cunosc legea nu m-a interesat subiectul...dar dupa chestia asta m-a ambitionat sa citesc si codul civil si al fam si nu am gasit nimik de dezm la25 ani sau pt vicii ci doar pt atentat la viata ei..si i-a si zis vasy dar ea o tine una si buna ca ea are legile notate acasa si sa se duca sa-i arate..eu nu am nev de ap ei cu care nici o gars nu ne luam aici in buc..vreau doar sa ne lase in pace cu santajele si amenintarile ca suntem de2ani impreuna si nu-si are sensul..ar fi treb s-o faca de la inceput acum e prea tarziu..oricum ea mereu l-a santajat cu bani ca nu-l mai aj cu facultatea etc cand o deranja vreun prieten de-al lui sau ca sa se lase de tigari sau ca sa nu-si mai ia haine de firma etc..numai ca de vreo2-3luni a trecut la variante mai agresive ca-l dezm daq nu termina rel cu mine ..apoi il dezm daq mai joaca la cazinouri..si dupa ce l-am pus sa-i zica ce am citit in c civil si ca minte a trecut la promisiuni ca ii desh firma ca sa se intoarca de urgenta inapoi in tg jiu sa nu mai stea in buc ca-i gaseste ea o fata de acolo si le da ap etc..numai ca el n-are inclinatii spre ea desi oarecum e agitat ca poate are dreptate si l-ar putea dezm ca pana zilele trecute se considera mostenitor unic si spera si el sa ne luam ceva aici fara credit daq vinde ap....
Discuție dezmostenire
buna ziua..am si eu o pb cu viitoarea mea soacra care il ameninta pe logodnicul meu ca daq se insoara cu mine il dezmosteneste cand va face 25 de ani ca legea ii da dreptul..poate face asa ceva sau e pur santaj ca sa-l sperie sa renunte la planurile noastre de viitor?de asemenea i-a spus ca il poate dezmosteni si pe motiv ca are un viciu:pune detectivi sa-l fileze pana il prind intrand in cazinou (uneori se mai duce sa piarda vremea cam1data la2sapt) ...nu stie ce sa mai scorneasca pentru a-l speria..desi in codul civil am citit ca nu poate decat in situatii penale de atentare la viata ei sau complicitate totusi imi fac griji...ei sunt 2 frati, si la fel spune ca pe fata (pe care a crescut-o fostul sot si cu care e de un an jumatate in proces pentru ca vrea de la fata sa-i dea inapoi pensia alim care i-a platit-o in timpul facultatii si ea renuntase la studii fara sa o anunte) o va dezmosteni la25 ani si ca exista o lege, culmea in codul familiei, care spune ca poate face asta..va rog mult daq se poate sa ma lamuriti si pe mine daca poate face ceva din tot ce ne ameninta pe toti..va multumesc