avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... defaimare,calomnie,santaj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

defaimare,calomnie,santaj

buna seara
am o problema cu un fost prieten,care mi-a furat un lucru de valoare in lipsa mea profitand de faptul ca avea acces la cheia portii (stau la curte)datorita increderii in el,si am depus plangere acum doua luni(pe28se vor implini) la politie impotriva lui.
nici pana acum nu a fost trimisa plangerea in instanta de seful de post prieten cu el si as dori sa stiu cat e legal sa amane acest lucru.
problema nou aparuta este insa alta,mai delicata.m-a amenintat/santajat nu stiu cum s-ar cuveni numit mai bine gestul,ca daca nu imi retrag plangerea o sa inceapa sa raspandeasca la lumea din comuna niste picanterii f obscene care imi e jena sa le reproduc si care nu au existat niciodata intre noi dar care mi-ar aduce prejudicii f mari pt ca pt lume nu conteaza daq e adevarat sau nu si nu am de ce sa plec capul pt ca ar rade toti,desi e putin spus,daca el face ce a spus daq nu retrag plangerea sa nu intre la inchisoare.
va rog spune-ti-mi care sunt pedepsele pt defaimare/calomnie si santaj si ce as putea sa fac in aceasta situatie pentru ca nu as vrea nici sa renunt la plangere nici sa fiu umilita gratuit,asta pe langa faptul ca nu am de unde sti ca pt a se razbuna nu va incepe sa fabuleze oricum.
va multumesc din suflet anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 01:48, 24 Februarie 2011
insulta(art 205 cp) si calomnia(art 206) nu mai sunt prevazute ca infractiuni in c pen.
oricum,nimeni nu poate fi tras la raspundere doar pe niste presupuneri;trebuie sa existe proba veritatii.
in ce priveste presupusul furt,legea prevede ca o ancheta se desfasoara pe o perioada de 6 luni(cercetarile penale).asa ca..seful de post este in grafic.
Pentru a impulsiona cercetarile in plangerea pentru furt ,mergeti cu un memoriu la prim procuorul parchetului care supravegheaza urmarirea penala solicitand sa vi se comunice stadiul cercetarilor si sa dispuna urgentarea acestora.
Toto cu aceasta ocazie formulati si o plangere pentru santaj,urmand ca organele abilitate sa mearga la fata locului,in vederea organizarii unui eventual flagrant delict.
Ar fi bine ca in situatia santajului sa existe si martori care pot confirma situatia aratata de dvs.
problema nou aparuta este insa alta,mai delicata.m-a amenintat/santajat nu stiu cum s-ar cuveni numit mai bine gestul,ca daca nu imi retrag plangerea o sa inceapa sa raspandeasca la lumea din comuna niste picanterii f obscene care imi e jena sa le reproduc si care nu au existat niciodata intre noi dar care mi-ar aduce prejudicii f mari pt ca pt lume nu conteaza daq e adevarat sau nu si nu am de ce sa plec capul pt ca ar rade toti,desi e putin spus,daca el face ce a spus daq nu retrag plangerea sa nu intre la inchisoare.

Infractiunea savarsita este cea de santaj prevazuta de art 194 C.p., in forma agravanta: "Constrangerea unei persoane, prin violenta sau amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobandi in mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
Cand constrangerea consta in amenintarea cu darea in vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana amenintata, pentru sotul acesteia sau pentru o ruda apropiata, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani."
Formulati o plangere si pt aceasta infractiune, dar trebuie sa aveti si cu ce proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la plangere adisorul89 adisorul89 buna ziua..am o intrebare.. prietena mea a fost santajata de catre o persoana.. si am apelat la politie sa facut cercetari telefoane ascultate si dupa 1 luna ... (vezi toată discuția)
Talharie sau furt? bogosianu bogosianu Daca o persoana x cere bani persoanei y, persoana y ii da bani de frica, ce infractiune o comis persoana x? (vezi toată discuția)
In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca daca nu ... viorelv viorelv In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca daca nu o sa vrea sa fie in continuare prietena lui o s-o facă de rusine si o sa publice pe o rețea de ... (vezi toată discuția)