problema nou aparuta este insa alta,mai delicata.m-a amenintat/santajat nu stiu cum s-ar cuveni numit mai bine gestul,ca daca nu imi retrag plangerea o sa inceapa sa raspandeasca la lumea din comuna niste picanterii f obscene care imi e jena sa le reproduc si care nu au existat niciodata intre noi dar care mi-ar aduce prejudicii f mari pt ca pt lume nu conteaza daq e adevarat sau nu si nu am de ce sa plec capul pt ca ar rade toti,desi e putin spus,daca el face ce a spus daq nu retrag plangerea sa nu intre la inchisoare.
Infractiunea savarsita este cea de santaj prevazuta de art 194 C.p., in forma agravanta: "Constrangerea unei persoane, prin violenta sau amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobandi in mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
Cand constrangerea consta in amenintarea cu darea in vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana amenintata, pentru sotul acesteia sau pentru o ruda apropiata, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani."
Formulati o plangere si pt aceasta infractiune, dar trebuie sa aveti si cu ce proba.