avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie sau furt?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie sau furt?

Daca o persoana x cere bani persoanei y, persoana y ii da bani de frica, ce infractiune o comis persoana x?
Cel mai recent răspuns: mediator_Constantinescu , utilizator 16:45, 9 Aprilie 2013
talharie
Daca e amenintata e talharie.
Depinde de multe lucruri concrete.
Este infractiune de talharie: art.211 Cod penal,, furtul savarsit prin intrebuintare de violenta sau amenintari ori prin punerea victimei in stare de inconstienta sau neputinta de a se apara, precum si furtul urmat de intrebuintarea unor astfel de mijloace pentru pastrarea bunului furat sau pentru inlaturarea urmelor infractiunii ori pentru ca faptuitorul sa-si asigure scaparea.
In functie de cazul concret, poate fi si santaj:
"Art. 194. Santajul

Constrângerea unei persoane, prin violenta sau amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobândi în mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Când constrângerea consta în amenintarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana amenintata, pentru sotul acesteia sau pentru o ruda apropiata, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare juridică trailer1234 trailer1234 Buna seara! In cazul in care un agresor opreste doua persoane, le ameninta ca in cazul in care nu ii vor da bunurile le va ucide, pe una o deposedeaza de un ... (vezi toată discuția)
Redozare pedepse noui cod penal letty_2009 letty_2009 Buna seara Va rog sa ma lamuriti ce se intampla cu o persoana condamnata la 8 ani inchisoare cf art 211 lit c (talharia s-a petrecut ziua intr-un loc ... (vezi toată discuția)
Talharie competenta ldb ldb Este de competenta judecatoriei din Tg.Bujor (Galati)sa judece o fapta de talharie? (vezi toată discuția)