avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare juridică
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare juridică

Buna seara! In cazul in care un agresor opreste doua persoane, le ameninta ca in cazul in care nu ii vor da bunurile le va ucide, pe una o deposedeaza de un lant, iar pe cealalta o perchezitioneaza, dar nu gaseste nimic asupra ei, ce se va retine, avand in vedere ca există si un furt tentat?
Cel mai recent răspuns: cali93 , utilizator 12:50, 23 Aprilie 2017
Buna seara,
Art 233 C.P. Talharie
Furtul săvârşit prin întrebuinţarea de violenţe sau ameninţări ori prin punerea victimei în stare de inconştienţă sau neputinţă de a se apăra, precum şi furtul urmat de întrebuinţarea unor astfel de mijloace pentru păstrarea bunului furat sau pentru înlăturarea urmelor infracţiunii ori pentru ca făptuitorul să-şi asigure scăparea se pedepsesc cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.


Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se va reține infracțiunea de tâlhărie în concurs cu tentativă la infracțiunea de tălhărie întrucât vorbim despre două subiecte pasive.
Ultima modificare: Duminică, 23 Aprilie 2017
cali93, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se pedepseste tentativa de furt urmata de violenta Razvancami Razvancami Care este pedeapsa pt tentativa de furt urmata de violenta pt pastrarea pradei? (vezi toată discuția)
Tentativa talharie eduuard eduuard Cand exista tentativa la talharie? Daca de exemplu, s-a consumat infractiunea scop, bunul fiind sustras cu succes, mai putem vorbi de tentativa la talharie? (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru talharie dolcepussyc dolcepussyc Buna ziua! Am o cunostinta, care saptamana trecuta a savarsit 2 talharii. A furat de la gatul a doua femei lantisoarele, in zile diferite. Dupa a doua a fost ... (vezi toată discuția)