avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se pedepseste tentativa de furt urmata de violenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se pedepseste tentativa de furt urmata de violenta

Care este pedeapsa pt tentativa de furt urmata de violenta pt pastrarea pradei?
Buna ziua,
tentativa de furt urmata de violenta, este de fapt tentativa de talharie.

Art. 233 cod penal:

Tâlhăria

Furtul săvârşit prin întrebuinţarea de violenţe sau ameninţări ori prin punerea victimei în stare de inconştienţă sau neputinţă de a se apăra, precum şi furtul urmat de întrebuinţarea unor astfel de mijloace pentru păstrarea bunului furat sau pentru înlăturarea urmelor infracţiunii ori pentru ca făptuitorul să-şi asigure scăparea se pedepsesc cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Art. 237

Sancţionarea tentativei

Tentativa la infracţiunile prevăzute în art. 233-235 se pedepseşte.

Tentativa
Art. 33

Pedepsirea tentativei

(1) Tentativa se pedepseşte numai când legea prevede în mod expres aceasta.

(2) Tentativa se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea consumată, ale cărei limite se reduc la jumătate. Când pentru infracţiunea consumată legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă, iar instanţa s-ar orienta spre aceasta, tentativa se sancţionează cu pedeapsa închisorii de la 10 la 20 de ani.



Detalii: [ link extern ]


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa talharie eduuard eduuard Cand exista tentativa la talharie? Daca de exemplu, s-a consumat infractiunea scop, bunul fiind sustras cu succes, mai putem vorbi de tentativa la talharie? (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru talharie dolcepussyc dolcepussyc Buna ziua! Am o cunostinta, care saptamana trecuta a savarsit 2 talharii. A furat de la gatul a doua femei lantisoarele, in zile diferite. Dupa a doua a fost ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridică trailer1234 trailer1234 Buna seara! In cazul in care un agresor opreste doua persoane, le ameninta ca in cazul in care nu ii vor da bunurile le va ucide, pe una o deposedeaza de un ... (vezi toată discuția)