Multumesc frumos pentru rapunsuri, dar in cazul in care eu am unul dintre copii cu mine, pe baiat, in acest caz este la fel, poate sa ne dea afara?Nu se mai aplica legea cu cei 5 ani de casatorie, ca se impart bunurile?
Am 3 copii cu un cetatean cu dubla cetatenie, libanez si roman, ne-am casatorit in Romania, apoi am plecat in Liban cu el.Acolo am nascut cei 3 copii, unul de 16 ani, baiat care este acum cu mine in Romania, si 2 fete una de 6 ani si alta 12 ani care nu le-am putut scoate din tara lor. Vreau sa ma despart de el in urma felului cum ma trata acolo pe mine si copii, batai, injuraturi, violente repetate, ma dadea afara din casa neavand unde acolo sa ma duc, se purta ingrozitor de rau cu toti.
Aici in Romania el are un apartament cumparat inainte cu o zi de casatorie si suntem de 10 ani impreuna dupa a doua casatorie, ca am mai divortat o data.Inainte de casatorie am avut firme cu el impreuna, iar in Liban are avere multa.Daca divortez de el, ce drepturi am si unde ar trebuii sa divortez, in Liban unde avem caminul conjugal, sau in Romania?Am vre-o sanasa sa castig fetele si sa le iau de acolo?In cazul in care el vine in Romania poate sa ma dea afara din apartament pe mine si baiatul meu, atata timp cat mai sunt sotia lui, iar in cazul in care divortez, am dreptul la apartament si despagubiri pentru firma sau bunuri din Liban.Baiatul are dreptul la pensie de la tatal lui, sau eu am dreptul la asa ceva?Eu de acolo sunt fugita cu baiatul din cauza situatiei dificile cu el si am luat-o de la zero in Romania, fiindu-mi foarte greu as vrea sa stiu care sunt drepturile noastre de acum si ce ar trebuii sa facem. Mii de multumiri.
Sunt casatorita de 17 ani cu un Libanez (musulman), avem 3 copii impreuna si traim in Liban. Primul este baiat (15 ani), al doilea , fata (12 ani) si o alta fetita de 6 ani.
Problema este ca ne maltrateaza pe mine si pe copii, cu batai si amenintari. Bataile fiind nu orice fel, pe copii ai bate pana la sange, ai pedepseste in moduri sadice iar pe mine ma bate din orice motiv, trebuind sa fiu atenta la oricem miscare, nu am voie sa ies din casa fara acordul lui, iar daca am intarziat putin sunt data afara din casa. Acum el doreste sa plec definitiv in Romania, sa las copiii, spunand ca nu ma mai vrea, eu nu i-am dat niciun motiv pentru asta.
Casatoria a fost facuta in Romania, dar si in Liban am legalizat-o.Copiii sunt nascuti in Liban, dar au cetatenie Romana si sotul meu la fel.
Ce pot sa fac, eu aici in Liban mi-am facut deja un rost si nu pot lasa totul si mai ales este vorba de copii, nu ai pot lasa lui, mai ales ca este departe de a fi un tata exemplar.Cu ce ma pot ajuta pe mine legile Romaniei in tara asta ca sa pot castiga copiii si ce drepuri am eu in caz de divort?Sotul are apartament un Romania, cumparandu-l inainte de casatorie cu doua zile, am vre-un drept la el?Sau aici am vre-un drept la casa, masina..etc?As vrea sa mai stiu la ce varsta copiii mei pot decide cu cine sa ramana?
Va rog, sa nu imi ocoliti problema si daca se poate sa imi raspunde-ti mai repede, problema fiind urgenta, va multumesc frumos.
Va rog
In urma acestor intamplari politia a deschis dosar penal sotului, la copilul agresat i sa dat din oficiu 3 zile de spitalizare de la iml, i-a dat termen 2 saptamani pentru impacare,politia, dar ce se poate intampla daca nu se impaca deoarece ei nu vor sa se impace cu noi?Dosarul va fi dus la parchet, ce pedeapsa ar riscA, refuzand si avocatul din oficiu???
Multumesc mult de tot pentru raspunsuri.
Nu s-a produs nicimic din cele mentionate copilul nu a patit nimic, dar mama copilului doreste sa ajunga la proces cu noi cu toate ca au incercat sa-si faca dreptate singuri intrand abuziv in casa.Si in urma reclamatiei care si eu i-am facut-o ce se poate intampla , ar trebuii sa-mi retrag reclamatia sau nu?
Am si eu o problema sotul meu a aparat copilul batut de un alt baiat de 12 ani luandu-l pe acela de urechi si despartindu-i, iar eu au venit la usa cu 3 persoane vrand sa-l baata pe sotul meu si s-au luat la bataie.Ei au depus reclamatie ca le-am batut baiatul, iar noi ca au intrat se ne bata.Acum politia a spus sa ne retragem reclamatia dar cealalta parte nu vrea sa si-o retraga Si ca ne va chema la proces, ce putem face in cazul asta sa ne retragem acuzatia sau sa mergem la proces?Ce crede-ti ca s-ar putea intampla?:sorry: