Sunt casatorita de 17 ani cu un Libanez (musulman), avem 3 copii impreuna si traim in Liban. Primul este baiat (15 ani), al doilea , fata (12 ani) si o alta fetita de 6 ani.
Problema este ca ne maltrateaza pe mine si pe copii, cu batai si amenintari. Bataile fiind nu orice fel, pe copii ai bate pana la sange, ai pedepseste in moduri sadice iar pe mine ma bate din orice motiv, trebuind sa fiu atenta la oricem miscare, nu am voie sa ies din casa fara acordul lui, iar daca am intarziat putin sunt data afara din casa. Acum el doreste sa plec definitiv in Romania, sa las copiii, spunand ca nu ma mai vrea, eu nu i-am dat niciun motiv pentru asta.
Casatoria a fost facuta in Romania, dar si in Liban am legalizat-o.Copiii sunt nascuti in Liban, dar au cetatenie Romana si sotul meu la fel.
Ce pot sa fac, eu aici in Liban mi-am facut deja un rost si nu pot lasa totul si mai ales este vorba de copii, nu ai pot lasa lui, mai ales ca este departe de a fi un tata exemplar.Cu ce ma pot ajuta pe mine legile Romaniei in tara asta ca sa pot castiga copiii si ce drepuri am eu in caz de divort?Sotul are apartament un Romania, cumparandu-l inainte de casatorie cu doua zile, am vre-un drept la el?Sau aici am vre-un drept la casa, masina..etc?As vrea sa mai stiu la ce varsta copiii mei pot decide cu cine sa ramana?
Va rog, sa nu imi ocoliti problema si daca se poate sa imi raspunde-ti mai repede, problema fiind urgenta, va multumesc frumos.
Va rog
Cel mai recent răspuns:
filozoful , utilizator
19:29, 24 Februarie 2011