avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1930 soluții astăzi
Forum Activitate bobocel3333

Activitate bobocel3333

katona ella a scris:


Singura problema care poate sa temporizeze executarea in cazul avalistilor persoane fizice este cea a bunurilor comune, respectiv daca BO a fost avalizat numai de catre unul dintre soti, atunci trebuie impartite bunurile comune inainte de inceperea executarii.



In acest caz, (in care trebuie facuta impartirea pentru executarea doar a unuia din soti) care sunt pasii de urmat din partea executorului ? Poate executorul sa faca demersuri de orice fel asupra imobilelor proprietate comuna (sechestru asigurator s.a.) inainte de impartire??? Care e modalitatea de impartire ?
Nu. Creditorul nu a renuntat la creanta. E vorba de renuntarea la executare silita prin executor din partea creditorului deoarece dupa inceperea formalitatilor de executare silita, debitorul achita direct creditorului suma datorata.
Si totusi, vorba ceea , eu tot carcotas sunt , la Art. 3715 lit c) se spune ca "Executarea silita inceteaza" si daca creditorul a renuntat la executare. Ori daca eu platesc integral creditorul si mai si fac o intelegere cu el in aceasta privinta la momentul platii, creditorul isi va vedea realizate integral interesele de natura financiara.

Deci, in acest caz ... am reusit incetarea executarii fara plata taxelor executorului. Sau nu ?
Imi cer scuze pentru ignoranta . ....

"Punerea in executare a sentintei" inseamna momentul primirii somatiei sau a sechestrului eventual de bunuri ca urmare a executarii ?
Daca sa zicem exista titlu executoriu si intre timp debitorul plateste direct creditorului nu in cont la CEC al executorului dupa cum zice legea ce se intampla cu executarea , inceteaza sau nu ?
bioenergeta a scris:

Iar pierderea la partaj , dupa cum puneti intrebarea, cred ca e mascata de o cedare in favoarea sotului pentru a scapa de executare. Si de asemenea se poate demonstra.


Ma intreb cum se poate demonstra., chiar daca este evident ca pierderea la partaj avantajeaza debitorul care pierde. Si care este calea juridic vorbind de a demonstra si de a anula eventual transferul de proprietate urmare a partajului.
PS . Ipoteca se poate ridica ca e in favoarea unui cunoscut.
Multumesc de raspunsul prompt.

Referitor la sechestru. Este casa in care locuieste familia cu copii . Sechestru inseamna ca trebuie parasita constructia sau se poate inca locui in ea dar nu se poate instraina ?

Referitor la al doilea raspuns. Instrainarea prin vanzare este destul de evident contestabila. Dar si pierderea completa in favoarea sotului a proprietatii in cazul unui divort - partaj ?
Buna. Intrebare (urgenta) pentru cunoscatori :

Daca exista titlu executoriu pe Bilete la ordin avalizate , debitorul avand in proprietate comuna cu sotul teren + casa , pe acestea existand sarcini (create dupa comunicarea somatiei !) , se poate pune sechestru pe acestea?

Dupa Art. 425 din cod proc civila cu privire la executare silita, s-ar intelege ca executorul poate pune sechestru si incunostiinteaza pe cel care are deja instituit un gaj in vederea stabilirii datei de vanzare a bunului ????

Deci se poate sau nu pune sechestru de catre executor judecatoresc in aceasta situatie ?

Si a doua intrebare :
Daca bunurile personale sunt instrainate prin vanzare sau divort (cele comune) DUPA primirea somatiei , poate fi contestata instrainarea ?