avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incetarea executarii dupa plata doar a creantei nu si ...
Discuție deschisă în Executare silită

Incetarea executarii dupa plata doar a creantei nu si a onorariului executorului ?

Daca sa zicem exista titlu executoriu si intre timp debitorul plateste direct creditorului nu in cont la CEC al executorului dupa cum zice legea ce se intampla cu executarea , inceteaza sau nu ?
Cel mai recent răspuns: bobocel3333 , utilizator 09:40, 3 Septembrie 2008
trebuie sa faceti dovada ca plata sa facut inainte de inceperea punerii in execuitare a sentintei.
Imi cer scuze pentru ignoranta . ....

"Punerea in executare a sentintei" inseamna momentul primirii somatiei sau a sechestrului eventual de bunuri ca urmare a executarii ?
Potrivit art. 371^7 C.pr.civ. " debitorul va fi tinut sa suporte cheltuielile de executare facute dupa inregistrarea cererii de executare si pana la data realizarii obligatiei stabilite in titlul executoriu prin executare voluntara".
Deci debitorul facand o plata voluntara, dupa inregistrarea cererii de executare silita, este tinut sa plateasca cheltuielile de executare silita.
In cazul in care nu plateste voluntar, executorul judecatoresc ii va urmari silit bunurile si veniturile, in temeiul procesului-verbal de stabilire a cheltuielilor de executare, care constituie titlu executoriu conform alin. ultim al aceluiasi articol.
Suscriu celor afirmate de doamna executor Katona Ella
bobocel3333 a scris:

Daca sa zicem exista titlu executoriu si intre timp debitorul plateste direct creditorului nu in cont la CEC al executorului dupa cum zice legea ce se intampla cu executarea , inceteaza sau nu ?


Executarea silită încetează dacă s-a realizat integral obligaţia prevăzută în titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum şi alte sume datorate potrivit legii; în acest caz, executorul va preda debitorului titlul executoriu, menţionând pe acesta stingerea totală a obligaţiilor.

Alte discuții în legătură

Restituirea titlului executoriu KLTM KLTM Executorul judecatoresc a intocmit un proces verbal in care scrie ca \"avand in vedere cererea creditorului prin care solicita restituirea titlului ... (vezi toată discuția)
Executare silita, refuz debitor plata cheltuieli de executare Miha51 Miha51 Buna ziua De o vreme ma confrunt cu un caz ciudat. Am castigat in instanta o creanta si m am dus la executor sa depun titlul executoriu pentru a incepe ... (vezi toată discuția)
Onorariu de avocat prin executor judecatoresc est est buna seara, am o rugaminte la cei care ma pot lamuri in problema in care ma aflu.... am caliatatea de debitoare intr-un dosar executional. In urma sentintei ... (vezi toată discuția)