avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestru pe imobil ipotecat . E posibil ?
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestru pe imobil ipotecat . E posibil ?

Buna. Intrebare (urgenta) pentru cunoscatori :

Daca exista titlu executoriu pe Bilete la ordin avalizate , debitorul avand in proprietate comuna cu sotul teren + casa , pe acestea existand sarcini (create dupa comunicarea somatiei !) , se poate pune sechestru pe acestea?

Dupa Art. 425 din cod proc civila cu privire la executare silita, s-ar intelege ca executorul poate pune sechestru si incunostiinteaza pe cel care are deja instituit un gaj in vederea stabilirii datei de vanzare a bunului ????

Deci se poate sau nu pune sechestru de catre executor judecatoresc in aceasta situatie ?

Si a doua intrebare :
Daca bunurile personale sunt instrainate prin vanzare sau divort (cele comune) DUPA primirea somatiei , poate fi contestata instrainarea ?
Cel mai recent răspuns: ContSters63637 , utilizator 23:03, 3 Septembrie 2008
Poate pune sechestru, insa nu poate instraina bunul pentru a acoperi creanta decat cu acordul creditorului in favoarea caruia este ipotecat bunul. Si mai intai se acopera ipoteca si apoi creanta celui de al doilea debitor.

Instrainarea poate fi contestata pentru ca motivul instrainarii este foarte clar. Insa nu vad cum ati putea instraina avand in vedere ipoteca....
Multumesc de raspunsul prompt.

Referitor la sechestru. Este casa in care locuieste familia cu copii . Sechestru inseamna ca trebuie parasita constructia sau se poate inca locui in ea dar nu se poate instraina ?

Referitor la al doilea raspuns. Instrainarea prin vanzare este destul de evident contestabila. Dar si pierderea completa in favoarea sotului a proprietatii in cazul unui divort - partaj ?
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2008
bobocel3333, utilizator
PS . Ipoteca se poate ridica ca e in favoarea unui cunoscut.
Se poate locui in casa in continuare. Nu se poate instraina.
Iar pierderea la partaj , dupa cum puneti intrebarea, cred ca e mascata de o cedare in favoarea sotului pentru a scapa de executare. Si de asemenea se poate demonstra. Insa ipoteca nu se poate ridica decat dupa achitarea creantei care a generat-o.
bioenergeta a scris:

Iar pierderea la partaj , dupa cum puneti intrebarea, cred ca e mascata de o cedare in favoarea sotului pentru a scapa de executare. Si de asemenea se poate demonstra.


Ma intreb cum se poate demonstra., chiar daca este evident ca pierderea la partaj avantajeaza debitorul care pierde. Si care este calea juridic vorbind de a demonstra si de a anula eventual transferul de proprietate urmare a partajului.

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu somatie de executare silita gabriela1981 gabriela1981 Buna ziua, Ajutati-ma cu un raspuns la urmatoarea intrebare:care sunt consecintele in cazul in care exista o somatie pe un apartament si nu sechestru, iar ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare cumparare poate fi atacat in instanta ? doinita234 doinita234 buna seara, am nevoie urgent de ajutorul dumneavoastra... Intrebarea mea este daca poate fi atacat un contract de vanzare cumparare in urmatoarea situatie ... (vezi toată discuția)
Executare imobil ipotecat paulionstoica paulionstoica Se poate executa silit un imobil deja ipotecat? (vezi toată discuția)