avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare imobil ipotecat
Discuție deschisă în Executare silită

Executare imobil ipotecat

Se poate executa silit un imobil deja ipotecat?
Cel mai recent răspuns: paulionstoica , utilizator 16:17, 5 Iulie 2010
Se poate executa. Din preţul obţinut din vânzare se plăteşte mai întâi cuantumul sumei rezultat din ipotecă apoi ceilalţi creditori iar dacă din suma obţinută din valorificare mai rămâne ceva se dă proprietarului .
Transmiterea dreptului de proprietate se face fără sarcini în condiţiile date.
Va multumesc!
Imobilul este detinut de sot si sotie, ipotecat, iar imprumutul facut de la o persoana fizica, in valoare de 5.000. euro, este intocmit prin notar public, doar de unul din soti, in nume propriu.
Imobilul este ipotecat pentru a garanta un credit in valoare de 96.000. euro, pe langa alta 2 imobile.
La data de fata nu valoreaza mai mult de 20-25 mii de euro.
Se merita sa fie partajat si vandut ulterior de executor?
Se pare că aici nu este vorba de un împrumut bancar ci de o cămătărie din câte îmi daz seama. Câştigul îl încasează cel care a înscris prima dată sarcina în CF.
Multumesc!
Da, asa este...
Cand am facut acest imprumut, imobilul era deja ipotecat.
Problema sau intrebarea mea este daca executorul va putea sa ceara sa se faca partajul in instanta, daca se poate acest lucru si daca este legal, daca poate pune sechestru pe imobil, si daca este rentabil pentru el...(pentru recuperarea sumei de 5.000. euro).
As mai vrea sa aflu cam cat dureaza asemenea procedura.
Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2010
paulionstoica, utilizator
Aici se mai pune în discuţie situaţia juridică a imobilului dacă este bu7n propriu sau bun comun.

Alte discuții în legătură

Ipoteca ticeza ticeza Buna ziua. Am un contract de imprumut cu o persoana fizica , contract garantat printr-o ipoteca asupra unui imobil. In cazul in care prin sentinta mi se ... (vezi toată discuția)
Contract titlu executoriu ,mostenire ancaalina ancaalina Buna ziua, tatal meu a mostenit in urma decesului tatalui sau,25% dintr-un imobil,dupa perfectionarea actelor de succesiune,sora sa i-a dat suma de 30 000 ... (vezi toată discuția)
Executarea unui imobil care este gajat la banca! bond29500 bond29500 Am imprumutat o ruda cu o suma de bani prin act notarial facut intre mine si el ,el garantand imprumutul cu toate bunurile mobile si imobile.Mentionez ca el ... (vezi toată discuția)