avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită vanzare apartament cu somatie de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

vanzare apartament cu somatie de executare silita

Buna ziua,

Ajutati-ma cu un raspuns la urmatoarea intrebare:care sunt consecintele in cazul in care exista o somatie pe un apartament si nu sechestru, iar acel apartament este vandut de proprietar dupa aceasta prima somatie de executare. Precizez ca, in extrasul de informare de la cartea funciara, aparatamentul inca apare curat, fara sechestru pe el.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:32, 27 August 2012
Nu ati precizat calitatea in care ridicati aceasta intrebare
Daca apartamentul nu are ca OCPI notare somatie,pe cale de consecinta este fara sarcini,respectiv liber la tranzactionare
In situatia in care se constata instrainarea apartamentului drept interes al debitorului pentru a invoca fictiv starea de insolvabilitate,orice parte interesata poate solicita revocarea contractului de vanzare-cumparare
In calitate de debitor intreb. Intr-adevar, inca este liber de sarcini,
Ca sa fiu mai explicita - am luat un credit cu ipoteca. nu am mai putut plati si asa am pierdut apartamentul, care a fost scos la licitatie cu un pret mic, neacoperindu-se creanta,
Pe numele meu, mai este in acest moment un apartament, iar executorul, pentru a acoperi creanta, mi-a trimis somatie pe acest apartament, inca lber de sarcini. De aceea intreb ce consecinte sunt in cazul in care vand acest apartament, pana sa apara cu sarcini la cartea funciara.
Nu va complicati,cu instrainarea imobilului
Daca executorul primeste precizarea de la autoritatea fiscala ca ati detinut imobil,pe care ati inteles sa il instrainati cu scopul invocarii starii de insolvabilitate,creditorul dvs poate solicita revocarea contractului de vanzare cumparare pe calea unei actiuni revocatorii (pauliene)
Daca exista somatie inscrisa, eventualul cumparator ia un imobl ce poate fi oricand executat silit pt datoria dvs, simatia face inopozabil orice transfer de proprietate fata de crediturul in favoarea caruia este inscrisa acea somatie..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzarea unui imobil aflat sub sechestru cik_l cik_l Buna seara, Un imobil pus sub sechestru de mine a fost vândut de către proprietar deși era înscris in cartea funciară ca nu este liber de ... (vezi toată discuția)
Donatie intre soti Andreeadarius Andreeadarius Buna ziua. Situatia se prezinta asa: sotul a facut acum cativa ani un imprumut in strainatate pe care nu a reusit sa il returneze integral. Noi detinem ... (vezi toată discuția)
Drepturile donatarului in cazul unei actiuni in instanta a unui tert impotriva donatorului Andrei2357 Andrei2357 As avea o intrebare: o persoana care detine o cota-parte dintr-un imobil are un credit in banca (fara ipoteca) si nu si-l plateste la timp, motiv pentru care ... (vezi toată discuția)