avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Vânzarea unui imobil aflat sub sechestru
Discuție deschisă în Executare silită

Vânzarea unui imobil aflat sub sechestru

Buna seara,
Un imobil pus sub sechestru de mine a fost vândut de către proprietar deși era înscris in cartea funciară ca nu este liber de sarcini...acest contract de vânzare cumpărare este valid? Sau am posibilitatea de a contesta in instanța încheierea acestuia?
Ce posibilitati as avea si care ar fi următorii pași de urmat?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: renatapopescu , utilizator 10:43, 6 Ianuarie 2015
Daca era notat sechestrul la OCPI cum a putut sa instraineze proprietarul bunul imobil ?
La incheierea documentelor de tranzactionare bunuri imobile se solicita extras de carte funciara
Puteti ataca contractul de vanzare cumparare - daca a fost notat sechestrul la OCPI-anterior instrainarii acestuia
Datorita nepotismelor!
Multumesc mult
Greu e crezut ca prin "nepotizme" s-a btinut extras de carte funciara fara sarcini
Puteti ataca contractul de vanzare cumparare prin actiune revocatorie-pauliana ,care este acea actiune prin care creditorul solicita sa fie declarate inopozabile fata de el actele juridice incheiate de catre debitor in frauda intereselor sale, cum sunt cele prin care debitorul isi creeaza fictiv sau isi mareste o stare de insolvabilitate =art. 1562 Noul Cod Civil)
Dvs aveti posibilitatea sa demonstrati ca ati notat sechestrul la OCPI,respectiv aveti o creanta anterioara incheierii de catre debitor a actului a carui inopozabilitate o solicitati


Ultima modificare: Luni, 5 Ianuarie 2015
ynocentta, utilizator
Se poate vinde imobilul.Din suma platita de cumparator se platesc creantele inscrise in certificatul de sarcini valabil 24 ore de la eliberare iar vanzarea este valabila.Noul proprietar preia imobilul liber de sarcini.
Si in cazul asta eu cum procedez? Ce ar trebui sa fac sa-mi recuperez creanța?
Multumesc pt răspuns.
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
cik_l, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot să dau / vând copilului meu o casă la țară că să nu o ia banca Moise Ana Moise Ana Cum pot să dau vînd copilului meu o casă la țară că să nu o ia banca care ne a vîndut apartamentul si ne judecăm? (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu somatie de executare silita gabriela1981 gabriela1981 Buna ziua, Ajutati-ma cu un raspuns la urmatoarea intrebare:care sunt consecintele in cazul in care exista o somatie pe un apartament si nu sechestru, iar ... (vezi toată discuția)
Donatie intre soti Andreeadarius Andreeadarius Buna ziua. Situatia se prezinta asa: sotul a facut acum cativa ani un imprumut in strainatate pe care nu a reusit sa il returneze integral. Noi detinem ... (vezi toată discuția)