Asociatul B cunoaste acest lucru, acesta fiind unul din motivele pentru care si-a predat mandatul de administrator. Problema este ca asociatul B refuza sa inteleaga acest lucru si continua sa ia bani.
Asociat A - 75% (si Administrator)
Asociat B - 25% (fost Administrator)
Asociatul A se imprumuta din firma cu peste 10.000 de euro in 3 luni de zile. Din acest motiv, firma ramane cu foarte putine stocuri, nu-si mai poate plati angajatii si furnizorii de servicii.
Asociatul B si-a predat deja mandatul de administrator, datorita faptului ca nu doreste sa isi asume nimic din actiunile celuilalt administrator.
Exista vreun risc pe care Asociatul B si-l asuma refuzand sa renunte la partile sale sociale? Exista sanse foarte mari ca Asociatul A sa comita si alte lucruri in viitor care vor ingropa si mai tare firma in datorii. In final, Asociatul B poate fi afectat de actiunile celuilalt?
Actionarul B scoate bani din conturile societatii (sume totale ce depasesc 10.000 E) cu titlu de imprumut de-a lungul ultimelor 4 luni de zile. Acesta actioneaza fara a instiinta actionarul A si in ciuda faptului ca societatea are la momentul respectiv facturi scadente. De asemenea, nu exista nici un document intern semnat în spatele acestor tranzactii.
Aceasta actiune duce la decapitalizarea firmei si de asemenea firma ajunge in incapacitate de plata catre furnizori, incapacitate de a achizitiona stoc nou si incapacitate de a plati angajatii.
Intrebarea 1:
Actionarul A, ce actioneaza in interesul societatii, poate actiona in vreun fel pentru a opri Actionarul B din a mai scoate bani din societate?
Intrebarea 2:
Actionarul A poate fi afectat in vreun fel (penal) de actiunile actionarului B?
Intrebarea 3:
Caror institutii se poate indrepta Actionarul A pentru a solicita ajutor?