Societatea este antreprenor general ptr constructii. Aceasta are subcontractori de lucrari, catre client se factureaza in transe avansuri/etape ulterior la sf proiectului se factureaza diferenta.
Societatea in calitate de antreprenor are ogligatia tinerii gestiunii? Aceasta a inregistrat facturile de la furnizori pe 628 si 604.
Deasemenea, clientul nu doreste sa imi dea o copie de pe actul de proprietate teren si nici sa facem ctr de comodat, eu am santierul de lucru pe terenul acestuia. Nu imi pot declara punct de lucru acolo, am o nota de negatie de la Reg Com. Cum trebuie sa procedez? eu am containere de birouri acolo si angajati ai societatii.
Asociatiile si fundatiile ce au ca si fondatori persoane fizice nu depun Declaratia de beneficiari reali.
Celelalte ONG-uri care au ca si fondatori pers.juridice, etc au obligatia de a depune formularul?
Buna ziua. O societate a achizitionat 3 apartamente si 3 parcari ( una subterana si 2 exterioare ) cu scopul de a le inchiria . Societatea a achizitionat de asemenea mijloace fixe si obiecte de inventar cu scopul de a mobila aceste apartamente inainte sa le inchirieze. Apartamentele si parcarile au fost inregistrate in contul 215 . Mobilierul si electrocasnicele achizitionaet in conturile 214 /303 . Inrebarile sunt 1. daca parcarea exterioara se amortizeaza si
2. daca mijoacele fixe/obiectele de inventar au fost corect incadrate in contul 214/303 , tinand cont ca acestea sunt inchiriate o data cu inchirirea apartamentului . Multumesc .
Transfer de profit Sucursala din RO catre firma mama din Germania
Sucursala din RO transfera anual Scatre firma mama din Germania profitul realizat (rezultatul contului 117).
Transferul se face in urma compensarii rezultatului reportat cont 117 cu datoriile si creantele pe care Suc le are cu firma mama
Sucursala din RO este inreg ca si platitoare de imp pe profit si achita impozitul in RO ptr profitul realizat.
In momentul transferului rezultatului catre firma mama din Germnaia, sucursala mai are alte obligatii/impozite de retinut si achitat catre statul roman? Nu am regasit informatii legate de acest aspect pe Conventia de evitare a dublei impunerii.
La momentul transferului, trebuie cumva sa am Certificat de rezidenta fiscala de la firma mama din Germania, va;labil ptr anul respectiv?
Sucursala in RO a unei persoane juridice nerezidente din Germania are urmatoarele tranzactii:
1) Cod CAEN Servicii de inginerie si constructii -Suc din RO este antreprenor general. Am contract
in derulare de constructive cladire care se intinde pe o perioada de 2 ani.
Contractul incheiat intre Suc din RO si client din RO ptr care construiesc imobilul se bazeaza pe transe de avansuri aferente fiecarei faze de proiect.
Ex. Ctr este conceput pe 4 faze de proiect, inainte de fiecare faza eu facturez procentual catre client- emit o factura de avans de 10%, apoi la urmatoarea faza avans nr 2 de 30% si tot asa pana acopar valoarea contractului.
Aceste facturi de avans nu se storneaza si nu se emite ulterior o factura finala la momentul finalizarii contractului.
Lunar, Suc din RO inregistreaza cheltuielile alocate pe proiect concomitent cu venituri din servicii in curs de executie. La finalul lunii ch pe proiect se anuleaza cu veniturile in curs de executie
Ex cls 628=401 1000 lei concomitent cu 332=712 1000 lei
La finalul proiectului, dupa perioada de 2 ani, in momentul in care se face receptia finala a imobilului societatea anuleaza avansurile facturate initial (cf contract) prin trecerea acestora pe venituri din prestari servicii si in acelasi timp anuleaza serviciile in curs de executie inregistrate lunar (in baza cheltuielilor)
419avansuri =704venituri din servicii cu total valoare de avansuri facturata in cei 2 ani (val contractului)
332=712 venituri in curs de executie cu valoarea cumulate inregistrata in toata perioada-cei 2 ani.
Sunt corecte tranzactiile de mai sus si recunoasterea pe venituri a serviciilor prestate de catre Suc din RO?