avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1339 soluții astăzi
Forum Activitate flde66

Activitate flde66

"Sora vitregă" nu este soră cu mine: este fata soției 3 (care a decedat) din altă căsătorie a acelei persoane. Mai are dreptul in aceste condiții la altceva pe lângă cei 25% moșteniți de pe urma mamei ei?
Mulțumesc!

raluk0207 a scris:

Soția nr.3 va moșteni 1/4.
Iar dvs și sora vitrega veți moșteni împreună 3/4. Adică 3/8 fiecare.

Da, ultima soție are dreptul la moștenire. Acest drept este conferit de lege, fără a distinge după cum bunurile sunt proprii ale defunctului sau comune.

Cum găsești un posibil moștenitor probabil aflat în Canada? E posibil ca in acest moment să poarte alt nume. Ce se întâmplă dacă nu poate fi găsit?
Mă așteptam la un răspuns mai concret.

Lady64 a scris:

Deschideti succesiunea si asa vedeti cota parte care va revine.

Tatăl meu s-au despărțit de mama mea in 1973. Ulterior s-a recăsătorit, noua soție avea o fiică din a căsătorie anterioară. In timpul acelei căsătorii au cumpărat un apartament. Soția lui a decedat și apoi el s-a recăsătorit din nou.. El a decedat de curând și nu îmi este clar care sunt moștenitorii lui și care le e cota fiecăruia (eu, fica fostei soții decedate, ultima soție?). Are ultima soție drept de moștenire chiar daca apartamentul nu a fost cumpărat pe perioada căsătoriei lor? Care e cota care îi revine fiicei (pe lângă cei 25% rămași de pe urma mamei)?
Am reactualizat textul. Mulțumesc!

Adrian ALBU a scris:

Partajul se va face cu moștenitorii coproprietarului decedat.

Mama mea a fost separată o perioada lunga de tatăl meu înainte de a divorța in 1973. In perioada in care era separată, a achiziționat un apartament în rate pe care l-a platit singura pe toată perioada, și înainte de divorț și după. Tatăl meu nu a locuit nici o zi in apartament și nici nu a contribuit la plata apartamentului.
Părinții mei, când s-au despărțit nu au făcut partaj și acum, când mama a încercat să îmi doneze apartamentul a constatat că nu poate pentru că fără partaj, tatăl meu deține 50% din imobil. El a decedat acum doi ani și în consecință, eu as moșteni jumătate din partea lui și restul de 25%, ultima lui soție.
Ținând cont că el nu a contribuit la plata imobilului, se poate face un partaj judiciar post deces in care să i se acorde mamei mele întregul apartament? Ce acte ar fi necesare și care ar fi procedura.
Mulțumesc!