avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj la mulți ani după divorț, unul dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj la mulți ani după divorț, unul dintre parteneri a decedat

Mama mea a fost separată o perioada lunga de tatăl meu înainte de a divorța in 1973. In perioada in care era separată, a achiziționat un apartament în rate pe care l-a platit singura pe toată perioada, și înainte de divorț și după. Tatăl meu nu a locuit nici o zi in apartament și nici nu a contribuit la plata apartamentului.
Părinții mei, când s-au despărțit nu au făcut partaj și acum, când mama a încercat să îmi doneze apartamentul a constatat că nu poate pentru că fără partaj, tatăl meu deține 50% din imobil. El a decedat acum doi ani și în consecință, eu as moșteni jumătate din partea lui și restul de 25%, ultima lui soție.
Ținând cont că el nu a contribuit la plata imobilului, se poate face un partaj judiciar post deces in care să i se acorde mamei mele întregul apartament? Ce acte ar fi necesare și care ar fi procedura.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2021
flde66, utilizator
Cel mai recent răspuns: flde66 , utilizator 19:33, 26 Iulie 2021
Partajul se va face cu moștenitorii coproprietarului decedat.
Am reactualizat textul. Mulțumesc!

Adrian ALBU a scris:

Partajul se va face cu moștenitorii coproprietarului decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)
Mostenire valentinbunea valentinbunea Mama a mostenit de la parinti un teren si a decedat intre timp. Suntem 4 frati si tata. Doresc sa stiu cum se imparte aceasta mostenire intre noi fratii si ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a deveni proprietar chiar daca cei doi proprietari actuali- mama si fostul ei sot nu sunt decedati diamantulalbastru diamantulalbastru Buna ziua, mama mea s-a recasatorit iar acum e divortata din nou, are 2 apartamente - unul din prima casatorie iar cel de-al doilea mostenit de la parintii ei, ... (vezi toată discuția)