avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate CIPRIAN.V

Activitate CIPRIAN.V

Am primit, astazi, de la ANF-ul de domiciliu (Ilfov, Voluntari) o somatie si un titu executoriu, pentru o suma datorata ca asigurari de sanatate, aferente unor venituri obtinute din cedarea folosintei bunurilor (contract de inchiriere inregistrat la fisc).
Nu am decat un singur contract de inchiriere, nu am avut niciodata mai multe simultan, deci nu ma incadrez la "venituri din activitati independente". Ce fac?
Socrul meu a publicat o carte, la o editura si a platit tot tirajul. Inregistrata, are ISBN etc. etc. Recent, socrul fiind decedat, m-am trezit ca am o solicitare de vanzare a cartii din strainatate. Intrand pe net am gasit cartea in lista unei firme de comert cu carti. Nu avem cunostinta despre un astfel de demers al socrului meu.
Intrebare: firma aceea avea dreptul sa cuprinda in catalogul sau titlul respectiv? Dar sa-l evalueze (coteze) ca pret?
Răspuns la discuția Modificare rol fiscal. Posibil?
Multumesc pentru promptitudine.
N-am spus decat ca s-a solicitat cf in vederea deschiderii succesiunii.
De fapt ceea ce nu imi este foarte clar este daca notarul poate sa creeze probleme avand in vedere ca intre cntractul de vanzare cumparare si cf sunt diferente.
Iar in chestia cu impozitle a devenit clar. Prescriptia este de 5 ani, nu ?
Mai incerc o intrebare: cum se taxeaza de catre notar un cont detinut de defunct si care face obiectul succesiunii?
Multumesc
1.Un contract de vanzare- cumparare s-a perfectat pentru un imobil cu o suprafata de 4500 mp teren si o casa, in anul 1997.
2. Nu s-a facut cadastru, s-a inregistrat actul de vanzare- cumparare in registrul de transcriptiuni de la tribunal.
3. La administratia financiara s-a deschis rolul pentru o suprafata de doar 1000 mp.
4. Pana anul acesta, inclusiv s-au platit impozite doar pt. pct.3.
5. Anul acesta, dupa decesul proprietarului, cu ocazia solicitarii cf in veddrea deschiderii succesiunii s-a sesizat problema descrisa mai sus.
INTREBARI:
a. Daca succesiunea se poate deschide in baza contractului de vanzare cumparare, chiar daca cf arata altceva?
b. Daca ulterior corectia rolului fiscal presupune plata diferentelor de impozite 1997- 2008? Chiar daca nu este vina mostenitorilor si nici a proprietaruluii (care n-a sesizat diferentele).
c. Se poate face acum cadastrul, dupa finalizarea succesiuniii?