avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor carte
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor carte

Socrul meu a publicat o carte, la o editura si a platit tot tirajul. Inregistrata, are ISBN etc. etc. Recent, socrul fiind decedat, m-am trezit ca am o solicitare de vanzare a cartii din strainatate. Intrand pe net am gasit cartea in lista unei firme de comert cu carti. Nu avem cunostinta despre un astfel de demers al socrului meu.
Intrebare: firma aceea avea dreptul sa cuprinda in catalogul sau titlul respectiv? Dar sa-l evalueze (coteze) ca pret?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:45, 3 Aprilie 2009
Ar trebui sa vedeti daca a incheiat contract de cesiune a drepturilor de autor cu editura. In caz contrar sa notificati editura despre incalcarea drepturilor prevazute de Legea nr. 8/1996

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de cesiune neexcusiva, drepturi de autor, impozit DeliaPetrescu DeliaPetrescu Buna ziua, am un SRL prin care tiparim carti in regia autorilor. Practic noi nu functionam ca o editura. Desi furnizam toate serviciile de editare carte ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Situatia e urmatoarea: se vrea publicarea unei carti. Editura e pe punctul sa incheie contractul cu autorul, insa editura nu are posibilitati practice de ... (vezi toată discuția)
Catalog reviste grn grn Buna ziua, Doresc sa creez un catalog atat online cat si scris despre toate benzile desenate care au aparut in Romania. As vrea sa stiu daca publicarea unor ... (vezi toată discuția)