vio81 a scris:
Nu mi-ati spus legea sau orice act juridic concret in care sa se stipuleze ca functia de inginer de sistem poate fi ocupata numai de catre un absolvent al unei facultatii de studii superioare tehnice. Spune doar sa aibe diploma in domeniu corespunzatoare nivelului 6 si cunostinte si deprinderi tehnice.
ceva de genul asta am sperat si eu pe forum cand am deschis discutia.
Asa cum a spus
tudorvaleriu sau
elis, am reusit sa conving pe cei de la ITM ca pot fi angajat astfel, deoarece nu au gasit nici o lege sau vre-un act normativ care sa stipuleze clar ce studii superioare trebuie terminate pentru anumite ocupatii din codul COR. Ducand actele necesare cu studii si inclusiv foaia matricola din facultate, au putut sa stabileaza ca am cunostintele necesare pentru a ocupa postul de inginer de sistem software 213905. Le-am dus pana si
Standardul Ocupational pentru functia de inginer de sistem software - 213905, care nu este facut in spatele nici-unei facultati si unde nu se specifica decat nivelul de studii si competentele ce trebuie avute, nici-decum ca trebuie sa fi terminat Automatica sau cine stie ce alte Facultati.
Eu am inteles ce vrea sa spuna si
putica si este foarte lgica si argumentarea lui cu privire la incadrari, dar la urmna urmei ca sa fi angajat pe un post, trebuie sa deovedesti competenta pentru acel post, si ma refer aici la competenta practica si abia apoi la cea la care se refera diploma.
La cum apar si dispar sectii prin Facultatile din Romania, e foarte greu sa faci incadrari
ca la carte dar poate ca tocmai de aceea este legea atat de permisiva si nu sunt reglementari clare.
La completarea cartii chiar a fost o discutie intre 2 angajati ai ITM, care au concluzionat ca ei sunt acolo pentru a completa cartile de munca in baza unor acte. Ei nu fac altceva, ei nu trebuie sa fac interpretari. Singurul lor rol acolo este sa completeze si eventual sa traga de maneca pe angajat sau angajator asupra unor presupuse probleme.
Astfel ca in baza deciziei de schimbare a titulaturii, au facut acest lucru. Nu foarte convinsi ca au facut bine, dar nici nu mi-au putut contra-argumenta legislativ.
Asa ca,
vio81 daca la mine s-a putut, la tine ar trebui sa fie mult mai simplu cu studiile de lunga durata in Informatica. Colegiul in AUtomatica nu are valoare dupa cum ai spus pentru ca sunt de scurta durata. Desi mai nou am auzit vehiculandu-se vorba ca se iau in considerare si cele de 3 ani ca fiind studii superioare de lunga durata; probabil ca acum atat dureaza studiile superioare - 3ani.