avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz semnare demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz semnare demisie

Buna ziua!
Lucrez la o firma relativ mica la care in 25-11-08 am depus o cerere de incetare a contractului de munca cu invocarea art.55 lit b) Codul muncii (demisie cu acordul partilor) deoarece luni 1-11-08 tb sa ma prezint la un alt post castigat in urma unui concurs la care am primit confirmarea postului in data de 25-11-08.
Problema esta ca administratorul nu mi-a dat nici un nr de inregistrare si nici nu-mi semneaza cererea de demisie, evitandu-ma. A luat cele 2 cereri facute pt ambele parti si asta a fost tot din partea lui: "o sa vedem". Fiind o firma mai mica tot el tb sa-mi dea nr de inregistrare si atunci nici acest lucru nu-l pot obtine.
Cum pot proceda mai departe? M-am gandit si la varianta sa-mi dau demisia unilateral cu respectarea preavizului dar probabil ca patesc la fel si nu am cui sa o dau.
Bine-nteles ca acum sunt contratimp si fiecare zi conteaza si nu-mi pot permite sa pierd noul loc de munca.
Rog urgent sfaturi.
Cel mai recent răspuns: dcrst75 , utilizator 13:27, 27 Noiembrie 2008
Puteti face o comunicare a demisiei dumneavoastra prin scrisoare cu confirmare de primire sau prin executor judecatoresc. Asa cum ati spus, demisia este unilaterala.
cu asa ceva s-ar mai pierde inca o zi.
si uite asa castica zi dupa zi iar eu risc sa am probleme la noul loc de munca.
comportamentul lor vine de la faptul ca nu le-am spus ca dau concurs pt un alt post - de parca face cineva asa ceva in sectorul privat. si dc nu luam concursul in cazul in care le spuneam ?!?
Nu faceti confuzie intre demisie (prevazuta de art.79 C.mun.) si incetarea c.i.m. prin acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.) ;)
In cazul demisiei, refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
Eu zic sa va prezentati la noul loc de munca, sa incepeti munca si lasati-l pe fostul angajator sa faca ce zice legea, daca stie. In cel mai rau caz va poate inceta disciplinar CIM dar nu va afecteaza cu nimic. In acest caz il puteti actiona in judecata.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie la zi zsuzsannao zsuzsannao Buna ziua! In 5 oct 2011 m-am angajat la o firma cu sediul in CJ,actele le-am semnat la Medias,se lucreaza in Cugir,in conditii jalnice.Mi-am gasit alt job in ... (vezi toată discuția)
Demisie alcida20 alcida20 buna seara, am si eu o intrebare: in cazul in care iti dai demisia si seful nu o accepta, ce e de facut? cate zile e preavizul si ce se intampla daca nu poti ... (vezi toată discuția)
Demisie neacceptata de catre angajator vladp33 vladp33 in data de 28.06 mi-am depus demisia in baza art.81 alin.8(angajatorul nu mi-a respectat programul de lucru mentionat in contract in loc de 40 ore/ saptamana ... (vezi toată discuția)