in data de 28.06 mi-am depus demisia in baza art.81 alin.8(angajatorul nu mi-a respectat programul de lucru mentionat in contract in loc de 40 ore/ saptamana 8ore/zi lucram 2 saptamani fara pauza si apoi doua zile liber zilnic intre 6-11 ore, practim lucram fara pauza 12 zile si abia apoi 2 libere, in contract eram incadrat pe un raion/gestiune dar in re,alitate lucram pe alte doua raioane) ,, am solicitat si am primit nr de inregistrare la depunerea demisiei, dar dupa 2 ore si continuand si a doua zi angajatorul m-a sunat sa-mi comunice ca nu-mi accepta demisia motivata de art.81 alin.8 si sa ma duc sa o refac cu art.55 lit.b. Am refuzat si de atunci insista cu telefoane obligatoriu sa ma duc sa-mi modific demisia si chiar au trecut la amenintari ca departamentul juridic se va ocupa de incetarea contractului meu si nu in forma care doresc e.
Este dreptul tau de a incheia contractul de munca. Nu accepta cu preaviz, trimite-i prin posta cu confirmare de primire. La posta, lasa plicul deschis, arata-i oficiantei ce e inauntru si spune-i sa iti faca un borderou pe care sa scrie ca e o cerere de demisie. Asa nu o sa iti mai poata motiva X, Y, Z...
nu cred ca mai e nevoie sa o trimit prin posta, demisia am depus-o in dublu exemplar, iar pe cel care mi-a ramas mie am nr de inregistrare din partea angajatorului
1. Demisia este un act unilateral de vointa a salariatului si ea nu se aproba sau se respinge asa cum spune si Codul muncii:
Art. 81
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
...
2. Angajatorul trebuie sa procedeze la intocmirea actelor necesare pentru incetarea CIM.
3. - In cazul in care ati demisionat cu art.81(8) este posibil ca angajatorul sa nu fie de acord ca el nu a respectat prevederile din CIM si de aici sa vina divergentele intre dvs. si el.
- Daca tot v-ati hotarat sa plecati de la acest angajator cred ca puteti sa va duceti si sa faceti cerere de incetare a CIM cu art.55b din Codul muncii (acordul partilor) si scapati mai repede.
Nu trebuie sa faceti nimic, atat art.81 alin.8 C.mun. , cat si art.55 lit.b C.mun. constituie temeiuri de drepr ale incetarii raportului de munca .. situatii in care nu se acorda preaviz.
Daca ati depus cererea de demisie in baza art.81 alin.8 c.mun. , incepand cu a doua zi de cand ati depus-o raportul dvs de munca a incetat.
angajatorul mi-a trimis un raspuns scris, prin care imi explica ca nu am dreptate si ca nu mi-a incalcat contractul de munca si se incheie astfel "Datorita faptului ca in perioada 28.06.2012-02.07-2012 societatea a facut demersuri pentru clarificarea acestei situatii dar dumneavostra ati refuzat orice fel de discutie, veti fi pontat pana in data de 27.06.2012 inclusiv.
Avand in vedere ca in perioada 28.06.2012-2.07-2012 dvs nu ati efectuat activitate in cadrul societatii, aceasta perioada nu se considera vechime in munca si nu va fi remunerata.
Fata de cele aratate mai sus va comunicam ca, contractul individual de munca a incetat in data de 03.07.2012 conform articolului cu care ati solicitat desfacerea contractului individual de munca"
Daca in data de 28.06 mi-am depus demisia de ce incetarea este cu data de 03.07? Nu era obligat angajatorul sa faca incetarea cu data de 28.06 conform demisiei?
Iar referitor la aspectul ca am refuzat orice dialog, angajatorul insista sa semnez o declaratie prin care sa mentionez ca am primit un exemplar al contractului de munca in data de 05.06.2012, eu am refuzat si le-am dat acea declaratie dar cu data primirii contractului 02.07.2012 (dupa incetarea contractului)