in data de 28.06 mi-am depus demisia in baza art.81 alin.8(angajatorul nu mi-a respectat programul de lucru mentionat in contract in loc de 40 ore/ saptamana 8ore/zi lucram 2 saptamani fara pauza si apoi doua zile liber zilnic intre 6-11 ore, practim lucram fara pauza 12 zile si abia apoi 2 libere, in contract eram incadrat pe un raion/gestiune dar in re,alitate lucram pe alte doua raioane) ,, am solicitat si am primit nr de inregistrare la depunerea demisiei, dar dupa 2 ore si continuand si a doua zi angajatorul m-a sunat sa-mi comunice ca nu-mi accepta demisia motivata de art.81 alin.8 si sa ma duc sa o refac cu art.55 lit.b. Am refuzat si de atunci insista cu telefoane obligatoriu sa ma duc sa-mi modific demisia si chiar au trecut la amenintari ca departamentul juridic se va ocupa de incetarea contractului meu si nu in forma care doresc e.
Erau doua posibilitati :
- demisia cu preaviz, situatie in care anagajtorul are posibilitatea sa renunte total sau partial la termenul de preaviz ... situatie acceptata de catre angajtorul dvs.
- demisia fara preaviz, prevazuta in situatia in care angajatorul a incalcat obligatiile asumate prin c.i.m. .. situatie care angajatorul nu a acceptat-o.