avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Activitate Polixenia42

Activitate Polixenia42

Va multumesc inca o data pentru raspunsul dumneavoastra!!
Va multiumesc pentru raspunsul oferit!
Buna seara. va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra!!! E vorba despre casa cu gradina, si nu inteleg in ce consta esenta sau substanta, Iar nuda proprietate e obtinuta printr-un act de intretinere in care intretinatorii au decedat (parintii in acest caz) dar a ramas un uzufructuar viager fara intretinere(frate). In act nu se precizeaza nimic in acest sens, deci nu stiu daca e cu drept de folosinta sau nu.
Buna ziua, am o întrebare cum se poate demonstra legal abuzul de folosință al uzufructuarului viager in cazul unui imobil? Si daca nudul proprietar are dreptul de a locui in proprietatea asupra căreia deține nuda proprietate?
Buna ziua, am o mica mare problema: e posibil sa fii obligat de primărie sa plătești taxa de salubritate pentru sediul social al firmei daca nu realizezi nici un tip de activitate acolo? E legal sa fii obligat sa plătești un serviciu de care nu beneficiezi? Țin sa precizez ca sediul social este locuința mea personala pentru care am deja un contract de salubritate pe persoana fizica si plătesc pentru toți membrii din casa, iar acum sunt obligata sa plătesc taxa de salubritate pentru firma chiar daca nu generez gunoi si nu beneficiez de acest serviciu doar pentru firmă.
Va mulțumesc încă o dată pentru ajutor!!!
Voi înainta o cerere de rectificare a CF având în vedere că actul respectiv nu este semnat de către uzufructuar.
Vă mulțumesc mult de tot pentru răspuns!
A fost intabulat in CF datorita faptului ca in contractul de întreținere este trecut faptul că se va întabula odată cu proprietarii nuzi si uzufructuarul viager care nici nu a fost prezent la semnarea contractului nici nu a semnat actul respectiv. Din acest motiv a fost intabulat in CF dar as dori sa fie radiat din CF deoarece el nu a fost de acord, sa spunem, prin nesemnarea actului, și voiam să știu dacă e posibil să i se radieze acest drept.
Buna ziua, se poate radia dreptul de uzufruct viager daca actul prin care s-a dobândit acest drept nu a fost semnat de către uzufructuarul însuși? Se poate face o cerere la Cartea funciara pentru radierea uzufructului în acest sens? Țin să precizez că aceasta persoană nu a fost prezentă la întocmirea actului și nici nu a semnat actul respectiv, ceea ce presupun că înseamnă că nu a fost de acord cu acest uzufruct și nu reprezintă un drept real.