Buna ziua, se poate radia dreptul de uzufruct viager daca actul prin care s-a dobândit acest drept nu a fost semnat de către uzufructuarul însuși? Se poate face o cerere la Cartea funciara pentru radierea uzufructului în acest sens? Țin să precizez că aceasta persoană nu a fost prezentă la întocmirea actului și nici nu a semnat actul respectiv, ceea ce presupun că înseamnă că nu a fost de acord cu acest uzufruct și nu reprezintă un drept real.
Intrebarea mea este, cum a fost inscris in CF dreptul de uzufruct viager daca actul care atesta acest drept nu este semnat? pentru clarificarea situatiei, solicitati de la ancpi eliberarea unui extras CF pentru a verifica inregistrarea dreptului. Ulterior, se poate formula cerere de rectificare in CF.
Vă mulțumesc mult de tot pentru răspuns!
A fost intabulat in CF datorita faptului ca in contractul de întreținere este trecut faptul că se va întabula odată cu proprietarii nuzi si uzufructuarul viager care nici nu a fost prezent la semnarea contractului nici nu a semnat actul respectiv. Din acest motiv a fost intabulat in CF dar as dori sa fie radiat din CF deoarece el nu a fost de acord, sa spunem, prin nesemnarea actului, și voiam să știu dacă e posibil să i se radieze acest drept.
Tot nu e corecta înscrierea în cf. Pentru un raspuns corect si complet e necesara analizarea contractelor si a extrasului cf. Dacă e vorba de o eroare la momentul înscrierii în cf se poate solicita o rectificare tabulara. Dacă e alta situatia, poate fi vorba si de o acțiune în anularea contractului. Nu stiu ce sa va spun exact, fiindca situatia juridică corecta se stabilește din acte.
Va mulțumesc încă o dată pentru ajutor!!!
Voi înainta o cerere de rectificare a CF având în vedere că actul respectiv nu este semnat de către uzufructuar.