avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare si cf cu sarcini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare si cf cu sarcini

Azi am incheiat un contract de vazare cumparare desi imobilul avea o interdictia de instrainare si dreptul de uzufruct viager (pe 1/2 din imobil).

Detalii:
Fiindca erau 5 coproprietari si era greu de adus toti la o urmatoare data la notar, am convenit sa trecem direct in contractul de vanzare cumparare si declaratia de radiere a interdictiei de instrainare a coproprietarilor in cauza (avand in vedere ca exista deja certificatul de deces al persoanei in favoarea careia era notat dreptul de uzufruct viager si interdictia de instrainare).

Nedumerirea mea este daca la CF o sa se radieze interdictia de instrainare si o sa se inregistreze dreptul de proprietate al noului proprietar sau o sa fie probleme, avand in vedere ca radierea interdictiei de instrainare si actul de vanzare cumpare trebuiau sa fie doua lucruri distincte?

Daca cei de la CF refuza sa radieze interdictia de instrainare; care sunt pasii de urmat?

P.S.
Notarul la care am fost era foarte sigur ca nu o sa fie nici o problema cu radierea interdictiei de instrainare si inregistrarea contractului de vanzare cumparare.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2015
daniel_gg, utilizator
Cel mai recent răspuns: daniel_gg , utilizator 11:12, 25 Iulie 2015
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca interdictia de instrsinare era in favoare celui decedat nu este nicio problema. Se va radia concomitent cu intabularea dreptului de proprietate in favoare dvs. Oricum se plateste taxa ancpi separat pt aceste radieri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Joha a scris:

Daca interdictia de instrsinare era in favoare celui decedat nu este nicio problema. Se va radia concomitent cu intabularea dreptului de proprietate in favoare dvs. Oricum se plateste taxa ancpi separat pt aceste radieri.

Da interdictia de instrainare era in favoare celui decedat.

Insa mai este un amanunt: pe certificatul de deces e o litera diferita in nume fata de numele din CF. In declaratia de radiere s-au mentionat ambele nume si ca este aceiasi persoana.

Este de ajuns aceasta mentiune?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2015
daniel_gg, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune casa dupa deces Kathyp Kathyp Buna ziua, In data de 05.02.2013 bunica cumnatului meu (in continuare il voi numi M.) a decedat. M. are contract intretinere si uzufruct ,in urma acestuia el ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? Critter Critter Am 29 de ani, si sunt proprietara unui apartament din Bucuresti pe care as dori sa il vand, dar unele clauze din contract sunt contradictorii si nu stiu exact ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager georgy_wst georgy_wst Buna ziua! As dori sa cumpar un imobil, insa socrul proprietarului detine drept de uzufruct viager. Proprietarul mi-a spus ca va radia acest uzufruct insa ... (vezi toată discuția)