Cardul de identitate este permis de sedere romanesc, toate detaliile fiind prezentate acolo. De calatorit in afara tarii nu se pune problema, insa am inteles ideea. Credeam ca se poate face cu un pasaport expirat, avand detaliile acolo. Va multumesc pt tot!
Buna ziua! Sunt casatorita cu un cetatean sirian, am nascut de curand si cand am fost la inregistrarea nou-nascutului mi s-a spus ca este nevoie de pasaportul sotului, pe langa actul de identitate. Pasaportul este obligatoriu sa fie in termen de valabilitate? Intreb asta deoarece pasaportul lui ar costa in jur de 1000 euro si nu vad sensul reinoirii acestuia, mai ales in situatia asta, cu restrictii peste tot. Atata timp cat nu pleaca nicaieri, are id valabil, este obligatoriu? Multumesc in avans!!
Va multumesc din suflet! Stiam si eu ca e gratuit, insa la Casa de Asigurari mi-au spus ca internarea se face doar pe baza de card de sanatate. Fiind neasigurata, ei nu imi fac acel card, decat dupa ce merg sa platesc. Am incercat sa ma explic, insa nu am reusit.
Buna ziua! Va rog sa imi scuzati intrebarea, daca se repeta. Nu locuiesc in Romania, sunt de un an jumatate aici. Sotul meu este in afara tarii, imi trimite bani regulat aici, nu am asigurare medicala si nu intentionez sa fac, tinand cont ca voi pleca dupa ce voi naste. Am facut analize in sistem privat, am platit, insa doctorul a trebuit sa plece din tara si am ramas pe dinafara. Va trebui sa nasc la stat. Este gratuita nasterea si pentru cei neasigurati? Este obligatoriu sa fiu asigurata inainte de internare? Asa mi s-a spus aici, ca trebuie sa platesc. Multumesc in avans!