avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua! Sunt casatorita cu un cetatean sirian, am ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua! Sunt casatorita cu un cetatean sirian, am nascut de ...

Buna ziua! Sunt casatorita cu un cetatean sirian, am nascut de curand si cand am fost la inregistrarea nou-nascutului mi s-a spus ca este nevoie de pasaportul sotului, pe langa actul de identitate. Pasaportul este obligatoriu sa fie in termen de valabilitate? Intreb asta deoarece pasaportul lui ar costa in jur de 1000 euro si nu vad sensul reinoirii acestuia, mai ales in situatia asta, cu restrictii peste tot. Atata timp cat nu pleaca nicaieri, are id valabil, este obligatoriu? Multumesc in avans!!
Cel mai recent răspuns: Codruta Dejeu , utilizator 15:11, 13 Decembrie 2021
Cardul de identitate sirian nefiind scris cu litere romane nu poate fi citit/inteles in scrierea araba si de aceea a fost solicitat pasaportul. Faceti o solicitare la Ambasada Siriei pentru eliberarea unui document pe langa cartea de identitate care sa certifice identitatea sotului si valabilitatea documentului in cazul in care un nou pasaport este greu de obtinut. Oricum pasaportul ii este necesar pentru a se deplasa in afara tarii.
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2021
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Cardul de identitate este permis de sedere romanesc, toate detaliile fiind prezentate acolo. De calatorit in afara tarii nu se pune problema, insa am inteles ideea. Credeam ca se poate face cu un pasaport expirat, avand detaliile acolo. Va multumesc pt tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere, pasaport expirat iulyana21 iulyana21 Sotul meu,cetatean turc,a obtinut in urma cu aproape 5 ani permisul de sedere pentru Romania ca membru de familie,iar acesta ii va expira in scurt timp.As ... (vezi toată discuția)
Act de identitate si pasaport expirat pentru cetatean roman cu resedinta in strainatate. CristinaBadina CristinaBadina Fiica mea s-a casatorit in Statele Unite in urma cu cateva luni, locuieste acolo, si a obtinut geen-card-ul. Intre timp i-a expirat Pasaportul iar Cartea de ... (vezi toată discuția)
Titlul de calatorie popescudarius22 popescudarius22 Saluatere .!! Legat de titlul de calatorie , in cat timp pot face acest document, cate zile ami trebuie ?. Eu inplinesc 18 ani pe data de 22 -06 , iar ... (vezi toată discuția)