avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Activitate dee dee

Activitate dee dee

Răspuns la discuția Infiintare PFA
Multumesc pentru timpul acordat si pentru informatii!!
Discuție Infiintare PFA
Buna ziua, as dori sa deschid un PFA pentru a desfasura activitate manichiura unghii tehnice dar si sa comercializez produse pentru acest gen de manichiura. Deja am citit prea multe si s-au cam amestecat informatiile. Va rog pe d-voastra sa ma ajutati cu un sfat avizat.Apartamentul nu este al meu, trebuie sa inchiriez un spatiu, produsele pe care intentionez sa le comercializez le cumpar de pe internet(este legal?).Ce taxe platesc si ce mi se impune pentru a desfasura o astfel de activitate? Vreau sa fac ceva, am o idee si vreau sa pornesc cu dreptul.
Va multumesc pentru eventuale raspunsuri anticipat.
Răspuns la discuția divort
Multumesc pentru promptitudine, se pare ca va trebui sa astept. Speram sa nu dureze prea mult.
Discuție divort
Buna ziua, pun si eu o intrebare la care sper sa primesc un raspuns. Urmeaza sa divortez, sotul meu deja este cu alta persoana. Nu avem copii si nu mai sunt sanse de impacare. Cam cat dureaza un divort in lipsa lui?Lucreaza in alta tara. Eu nu am momentan un loc de munca, se poate stabili o suma de intretinere pana reusesc sa gasesc ceva? Nu sunt genul care asteapta sa pice din cer, dar in aceasta perioada este mai greu. Nu pot demonstra ce salariu are.
Multumesc anticipat pentru timpul acordat si pentru eventuale raspunsuri.
Răspuns la discuția raspundere solidara
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua, am fost "asociat si administrator" al unei firme deschise in 2008, am pus ghilimele deoarece eu eram doar tapul ispasitor, fac parte din acea categorie de naivi care chiar cred ce li se spune. O perioada, respectiv Iunie 2008 - Octombrie 2008, am reusit sa constrang persoana respectiva sa plateasca si darile catre stat,
insa dupa octombrie - nimic - . Am insistat si am reusit sa-l conving sa ia firma de pe capul meu, s-a facut contract cesiune, s-a inregistrat l-a registrul comertului, proces verbal de predare-primire gestiune semnat. Problema este ca acum firma este in insolventa deoarece nu s-a mai platit nimic catre taxe si impozite iar eu sunt chemata pentru atragerea raspunderii solidare pe piroada in care am fost administrator. Din contul firmei, eu nu am retras dacat bani de salarii, taxe si impozite si cheltuieli firma (apa,gunoi,lumina,telefon) pentru care exista facturi. Ce pot face pentru a scapa odata de aceasta problema, am nevoie de avocat??
Răspuns la discuția pensionar angajat
Multumesc pentru ajutor si pentru promptitudine. Va urez o zi buna!
Răspuns la discuția pensionar angajat
Multumesc pentru raspuns. Mai intai s-au desfacut contractele de munca pe vechea firma si imediat s-au facut contracte pe noua firma, avem decizii de incetare si noile contracte. Nu stiu de ce la casa de pensii apare ca a lucrat in aceeasi zi 4 ore pe vechea firma si 4 ore pe noua firma.
Buna ziua, ma lovesc de o problema si as dori sa va rog sa ma ajutati. Avem o angajata pensionara pe caz de boala, cu contract de munca, perioada nedeterminata pe 4 ore. Problema este ca in luna octombrie au fost preluati toti angajatii de catre o alta firma, cea veche fiind in insolventa. Doamna despre care vorbim apare pe luna octombrie cu o zi in care pe o firma are 4 ore si in aceasi zi, pe cealalta firma inca 4 ore, total 8 ore. Nu sunt contabil, doar doresc sa o ajut pe doamna sa rezolve problema doar ca nu stiu cum!? Va rog, ma puteti ajuta?Ar trebui sa apara doar 4 ore pe ziua respectiva. Ce trebuie facut?
Buna ziua, as dori sa vand in Romania produse naturiste pe care sa le import dintr-o tara care nu este membra UE. Aceste produse se vand in Europa, ma intereseaza ce fel de aprobari ar trebui sa obtin?