avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionar angajat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionar angajat

Buna ziua, ma lovesc de o problema si as dori sa va rog sa ma ajutati. Avem o angajata pensionara pe caz de boala, cu contract de munca, perioada nedeterminata pe 4 ore. Problema este ca in luna octombrie au fost preluati toti angajatii de catre o alta firma, cea veche fiind in insolventa. Doamna despre care vorbim apare pe luna octombrie cu o zi in care pe o firma are 4 ore si in aceasi zi, pe cealalta firma inca 4 ore, total 8 ore. Nu sunt contabil, doar doresc sa o ajut pe doamna sa rezolve problema doar ca nu stiu cum!? Va rog, ma puteti ajuta?Ar trebui sa apara doar 4 ore pe ziua respectiva. Ce trebuie facut?
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
dee dee, utilizator
Cel mai recent răspuns: dee dee , utilizator 09:36, 5 Februarie 2010
Depinde cum a fost facut preluarea angajatilor de catre noua firma.
Daca aceasta noua firma a incheiat contracte noi de munca cu angajatii, ar fi trebuit ca la data incheierii acestor contracte sa se desfaca contractele de munca avute de angajati cu vechea firma.

Multumesc pentru raspuns. Mai intai s-au desfacut contractele de munca pe vechea firma si imediat s-au facut contracte pe noua firma, avem decizii de incetare si noile contracte. Nu stiu de ce la casa de pensii apare ca a lucrat in aceeasi zi 4 ore pe vechea firma si 4 ore pe noua firma.
Verificati declaratiile lunare facute de ambele firme pentru Casa de Pensii si acea firma care a gresit sa faca declaratie rectificativa.
Multumesc pentru ajutor si pentru promptitudine. Va urez o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal sa se schimbe o pensie pe caz de boala cu o pensie sociala? lumis77 lumis77 Am fost pensionata pe caz de boala in 2007 , avand gr.3 de invaliditate cu drept de munca 4 ore .In 2009 am incheiat un Contract civil cu un domn deputat ... (vezi toată discuția)
Help codul muncii MITCHCHE MITCHCHE Buna ziua am o mare nedumerirel. Lucrez la o firma de mai bine de 1 an si mi-am dat demisia. Fiind singurul angajat m-au rugat sa accept sa imi anuleze ... (vezi toată discuția)
Despre acordarea de pensii marian_26 marian_26 daca am un ajutor de la primarie de 272 de lei (gradul 2) si am facut ulterior si un dosar de pensie de invaliditate (gradul 2) in valoare de 400 de lei ce ... (vezi toată discuția)