avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... help codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

help codul muncii

Buna ziua

am o mare nedumerirel. Lucrez la o firma de mai bine de 1 an si mi-am dat demisia. Fiind singurul angajat m-au rugat sa accept sa imi anuleze demisia si sa imi faca un contract cu 2 ore pentru a avea ei in acte un angajat. Eu sunt intr-un proces de recrutare cu o alta firma. Daca accept contractul cu noua firma de 8 ore si cu angajatorul vechi de 2 ore mi se poate intampla ceva legal...adica care sunt implicatiile???

Va multumesc si daca se poate astept sa imi precizati lit din codul muncii .

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 16:10, 14 Februarie 2008
Nu e nicio problema sa ai doua contracte, ci doar cum te imparti intre ele.
nu vei avea probleme, important e sa nu depasesti numarul de ore de lucru prevazut in codul muncii
13rocsana a scris:
important e sa nu depasesti numarul de ore de lucru prevazut in codul muncii

Codul muncii prevede numarul maxim de ore aferente unui singur contract de munca, ca o masura de protectie pentru angajat. Daca ai mai multe contracte de munca e clar ca tu ai ales, nu ai nevoie de protectie pentru liberul arbitru. Poti avea oricate contracte cu oricate ore.
deci asta inseamna ca pot anula demisa mea la actualul loc de munca si pot accepta un contract de colaborare de 2 ore pe zi cu vechiul angajator si fara probleme pot semna peste cateva sapt. un alt contract ptr 8 ore pe zi? NU....?!
Da. :) Ti-am zis, ideea e cum te imparti fizic intre cele doua.

Va trebui sa alegi una fin functii ca fiind de baza, acela fiind contractul care se inscrie in cartea de munca. Recomandabil cel cu 8 ore.

Alte discuții în legătură

Vechimea in munca pentru perioada angajarii cu jumatate de norma ilius olariu mircea ilius olariu mircea Va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect al activitatii mele din ultimii ani. Am fost pensionat de boala in urma unei operatii de hernie de disc cu pareza, in ... (vezi toată discuția)
Carte munca necesara sau nu daca ai contracte de colaborare? brandy78 brandy78 Buna ziua, Am urmatoarea situatie si as dori sa stiu cum e mai bine sa procedez. Am incetat contractul de munca cu firma la care lucram si am ramas cu un ... (vezi toată discuția)
Cum ajung somer indemnizat? ADRIAN777 ADRIAN777 buna ziua, am 2 ani neintrerupti vechime pe cartea de munca, acum o sa a concedieze, ca sa primesc somaj ce pot face? ma angajez cu urmatoarea zi la un srl ... (vezi toată discuția)