avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... raspundere solidara
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

raspundere solidara

Buna ziua, am fost "asociat si administrator" al unei firme deschise in 2008, am pus ghilimele deoarece eu eram doar tapul ispasitor, fac parte din acea categorie de naivi care chiar cred ce li se spune. O perioada, respectiv Iunie 2008 - Octombrie 2008, am reusit sa constrang persoana respectiva sa plateasca si darile catre stat,
insa dupa octombrie - nimic - . Am insistat si am reusit sa-l conving sa ia firma de pe capul meu, s-a facut contract cesiune, s-a inregistrat l-a registrul comertului, proces verbal de predare-primire gestiune semnat. Problema este ca acum firma este in insolventa deoarece nu s-a mai platit nimic catre taxe si impozite iar eu sunt chemata pentru atragerea raspunderii solidare pe piroada in care am fost administrator. Din contul firmei, eu nu am retras dacat bani de salarii, taxe si impozite si cheltuieli firma (apa,gunoi,lumina,telefon) pentru care exista facturi. Ce pot face pentru a scapa odata de aceasta problema, am nevoie de avocat??
Cel mai recent răspuns: dee dee , utilizator 11:21, 5 Februarie 2010
Pentru atragerea raspunderii dvs. trebuie demonstrat faptul ca ati gestionat prost "firma" si datorita deciziilor imprudente luate si a angajamentelor facute in numele societatii, s-a ajuns intr-o astfel de situatie deficitara.
Acest aspect se va proba in instanta de catre lichidatorul judiciar, care are obligatia intocmirii unui raport de expertiza, din care sa rezulte cele de mai sus, in spteta proasta gestionare a capitalului societatii de catre dvs. si alte asemenea acte prin care sa fi dus societatea spre faliment.
Va recomand sa mergeti in instanta si sa luati legatura si cu lichidatorul societatii care trebuie sa va aduca la cunostinta masurile din dosar precum si actele care va privesc si care vor fi depuse la dosarul instantei de judecata.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicit administrator-sechestru AlinaFM AlinaFM Buna seara, Societatea la care lucrez eu, a cumparat acum ceva ani o suprafata de teren destul de mare de la cineva, intre timp s-a dovedit ca acel cineva mai ... (vezi toată discuția)
Executare silită de către anaf persoana fizica pentru datorii firma radiată cornelia05 cornelia05 Buna seara! Va rog sa imi comunicati daca in urma radierii unei firme care a fost in insolventa, acum radiată din registrul comerțului, ANAF ul poate pune ... (vezi toată discuția)
Anaf raspundere solidara notificare Natygh Natygh Buna ziua. Srl firma de transport 2007,eu in calitate de Asociat. In Mai 2020 am primit notificare de raspundere solidara in privinta unei datorii de 35.000 ... (vezi toată discuția)