avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ANAF raspundere Solidara Notificare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

ANAF raspundere Solidara Notificare

Buna ziua. Srl firma de transport 2007,eu in calitate de Asociat. In Mai 2020 am primit notificare de raspundere solidara in privinta unei datorii de 35.000 (la data de 2019 conform procesului verbal de declarare a starii de insolvabilitate). Am fost chemata la sediul ANAF, nu locuiesc in Romania de ceva ani buni. Am fost asociat doar pe script. Administratorul s-a ocupat de firma. In 2008 am incercat sa ies din firma dar Administratorul trebuia sa fie prezent, ceea ce nu a fost posibil, nu l-am gasit. Nu am legatura cu Administratorul din 2008. Firma nu a functionat din 2009/2010. Ce pot face eu? Ii contactez si le explic situatia mea? Sau nu fac nimic? Ce ma sfatuiti? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 12:46, 6 Iulie 2020
Eu recomand sa cooperati cu organul fiscal si sa mergeti sa discutati.

Pentru atragerea raspunderii solidare in legislatia fiscal trebuie sa existe motive si documente.

Daca motivarea organului fiscal pentru atragerea raspunderii solidare a dumneavoastra cu societatea nu corespunde realitatii sau nu este sustinuta de documente puteti formula o contestatie impotriva deciziei in 30 de zile de la comunicare.

Daca a expirat termenul nu mai aveti ce demersuri sa faceti, ci sa platiti datoria.

Apoi va puteti indrepta impotriva administratorului statutar si sa cereti obligarea acestuia sa va restituie sumele achitate catre buget.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inactivitatea fiscala razvandmn razvandmn Ca administrator al unei societati am primit de la Finante o Decizie de Declarare In Inactivitate datorita faptului ca nu am depus declaratiile conform legii ... (vezi toată discuția)
Contestatie la p.v. de insolventa de la anaf eurosacc eurosacc Sunt actionar la o firma cu 95% actiuni si sotia cu 5%, datorita situatiei financiare grele din anul precedentam acumulat o datorie de 16.593 lei, din care ... (vezi toată discuția)
Am o mare nedumerire popa_laura79 popa_laura79 Ma intereseaza sa aflu daca in urma unor datorii la buget, datorii mari de ordinul miliardelor se poate pune sechestru pe averea personala a administratorului ... (vezi toată discuția)