avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Contestatie la P.V. de insolventa de la ANAF
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Contestatie la P.V. de insolventa de la ANAF



Sunt actionar la o firma cu 95% actiuni si sotia cu 5%, datorita situatiei financiare grele din anul precedentam acumulat o datorie de 16.593 lei, din care o amenda de 6000 lei.
Am primit zilele trecute o instiintare de poprire pe persoana fizica atit eu cit si sotia, si doua decizii de instiintare a masurilor asiguratorii, asupra bunurilor mobile si conturi banca.
Sotia a gasit contul de salarii blocat(bancomatul nu i-a remis nici un leu, si pe fluturas scria suma de poprit cu minus)
Dupa astea am mers la ANAF sa cerem explicatii. Aici am avut surpriza sa primim alte hirtii printre care un PV de insolventa si decizii de angajare a raspunderii solidare.
p.V. de insolventa este cu o data anterioara celorlalte, dar nu fusese trimis catre mine pina atunci.
Firma mea este de constructii si este foarte greu in aceasta perioada. Am un numar de 5 angajati si dupa un lung timp de asteptare se pare ca vor incepe lucrarile, avind "in mina" citeva contracte de prestari servicii ce vor incepe derularea dupa data de 20.04.2011. In momentul in care firma este in insolventa nu mai pot avea activitate si nici nu mai pot cere resalonarea datoriilor dupa ultima ordonanta (max.5 ani).
Cum trebuie sa procedez, pentru a contesta P.V. de insolventa si cum trebuie sa procedez pentru a contesta celelalte decizii de impunere ,sechestru si popriri pe persoana fizica.
Va multumesc!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: eurosacc , utilizator 19:30, 10 Aprilie 2011
stimate domn,
nu este vorba de un proces verbal de insolventa, este vorba de un proces verbal de declarare a starii de insolvabilitate, in conformitate cu prevederile ordinului 447/2007.
insolventa se declara numai de catre judecatorul sindic printr-o hotarare judecatoreasca.
decizia de atragere a raspunderii solidare s-a intocmit conform art. 27-28 din codul de procedura fiscala.
puteti contesta aceasta decizie in termen de 30 de zile de la comunicare, la organul emitent, iar apoi in contencios administrativ.
ordinul 2605/2010 permite organului fiscal sa instituie masuri asiguratorii inainte de emiterea deciziei de atragere a raspunderii solidare
impotriva masurilor asiguratorii puteti introduce contestatie la instanta, in termen de 15 zile de la comunicare.
este adevarat, am termen inca o zi , dar azi am semnat si am datat P.V. si nu stiu exact ce data se iau in calcul pentru admiterea contestatiei; data la care am luat cunostinta sau data emiterii?
Cit despre celelalte actiuni am termen inca doua zile si am luat deja legatura cu un avocat pentru a ma reprezenta ca persoana fizica.
Problema este daca am ceva sanse , daca sunt cazuri similare....sau aveti cunostinta despre asa ceva....
termenele se socotesc de la data comunicarii sau luarii la cunostinta, nu de la data emiterii actului.
aveti sanse in functie de motivele expuse de inspector in decizia de atragere a raspunderii solidare pe care le puteti combate.

art. 27 din codul de procedura fiscala
(2) Pentru obligaţiile de plată restante ale debitorului declarat insolvabil, în condiţiile prezentului cod, răspund solidar cu acesta următoarele persoane:
a) persoanele fizice sau juridice care, anterior datei declarării insolvabilităţii, cu rea-credinţă, au dobândit în orice mod active de la debitorii care şi-au provocat astfel insolvabilitatea;
b) administratorii, asociaţii, acţionarii şi orice alte persoane care au provocat insolvabilitatea persoanei juridice debitoare prin înstrăinarea sau ascunderea, cu rea-credinţă, sub orice formă, a activelor debitorului;
c) administratorii care, în perioada exercitării mandatului, cu rea-credinţă, nu şi-au îndeplinit obligaţia legală de a cere instanţei competente deschiderea procedurii insolvenţei, pentru obligaţiile fiscale aferente perioadei respective şi rămase neachitate la data declarării stării de insolvabilitate;
d) administratorii sau orice alte persoane care, cu reacredinţă, au determinat nedeclararea şi/sau neachitarea la scadenţă a obligaţiilor fiscale;
e) administratorii sau orice alte persoane care, cu reacredinţă, au determinat restituirea sau rambursarea unor sume de bani de la bugetul general consolidat fără ca acestea să fie cuvenite debitorului.
1.Motivele de drept: -nu s-a raspuns la o notificare transmisa(si neprimita de mine, a careiconfirmare de primire nu are semnatura mea si nici a sotiei...)
-analiza balantei din care rezulta ca firma a avut profit si nu a virat catre buget sume din luna a opta:
- in luna dec. 2010 am semnat un angajament de plata cu scadenta pina pe 15.03.2011, pe care nu l-am respectat, datorita situatiei economice in general(dar nici nu am facut concedieri pe timp de iarna, lucru ce a dus la cresterea datoriilor catre stat0
Se mentioneaza in document ca nu am facut contestatie impotriva executarii silite ceia ce inseamna ca obligatiile ce imi revin pentru inceperea executarii silite.
2. Motivele de drept: art.27, aliniat 2 lit d) din 92/2003.....( rea credinta)
mi se par cam subtiri acuzatiile.
daca ati depus declaratiile in termen si situatiile financiare si nu aveti sold in 5311 pe care nu-l puteti justifica, nu prea vad motive de atragere a raspunderii solidare.
profit nu inseamna automat ca ati si incasat toti banii de la clienti.
trebuie analizata si situatia creantelor.

Alte discuții în legătură

Inactivitatea fiscala razvandmn razvandmn Ca administrator al unei societati am primit de la Finante o Decizie de Declarare In Inactivitate datorita faptului ca nu am depus declaratiile conform legii ... (vezi toată discuția)
Am o mare nedumerire popa_laura79 popa_laura79 Ma intereseaza sa aflu daca in urma unor datorii la buget, datorii mari de ordinul miliardelor se poate pune sechestru pe averea personala a administratorului ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului atrasa solidar cu firma LaurTib LaurTib Sunt un administrator al unui srl cu asociat unic (tot in persoana mea). In urma cu 7 ani Fiscul a executat toate bunurile firmei. Firma nu a mai avut ... (vezi toată discuția)