avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Contestatie la P.V. de insolventa de la ANAF
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Contestatie la P.V. de insolventa de la ANAF



Sunt actionar la o firma cu 95% actiuni si sotia cu 5%, datorita situatiei financiare grele din anul precedentam acumulat o datorie de 16.593 lei, din care o amenda de 6000 lei.
Am primit zilele trecute o instiintare de poprire pe persoana fizica atit eu cit si sotia, si doua decizii de instiintare a masurilor asiguratorii, asupra bunurilor mobile si conturi banca.
Sotia a gasit contul de salarii blocat(bancomatul nu i-a remis nici un leu, si pe fluturas scria suma de poprit cu minus)
Dupa astea am mers la ANAF sa cerem explicatii. Aici am avut surpriza sa primim alte hirtii printre care un PV de insolventa si decizii de angajare a raspunderii solidare.
p.V. de insolventa este cu o data anterioara celorlalte, dar nu fusese trimis catre mine pina atunci.
Firma mea este de constructii si este foarte greu in aceasta perioada. Am un numar de 5 angajati si dupa un lung timp de asteptare se pare ca vor incepe lucrarile, avind "in mina" citeva contracte de prestari servicii ce vor incepe derularea dupa data de 20.04.2011. In momentul in care firma este in insolventa nu mai pot avea activitate si nici nu mai pot cere resalonarea datoriilor dupa ultima ordonanta (max.5 ani).
Cum trebuie sa procedez, pentru a contesta P.V. de insolventa si cum trebuie sa procedez pentru a contesta celelalte decizii de impunere ,sechestru si popriri pe persoana fizica.
Va multumesc!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: eurosacc , utilizator 19:30, 10 Aprilie 2011
Am mai citit citeva articole pe forum si am descoperit ca sunt doua lucruri distincte: insolventa si insolvabilitate....deja e greu, la mine e ultima(insolvabilitate) si iar sunt la pamint, o luam de la capat, sau...?... continuam, ca si raspuns la " raspuns", as putea spune ca am si incasat dar nu am platit, la stat, am avut si alte datorii mai vechi in spate ce am fost nevoi sa le achit, ce sa-i faci, asta e...acum am altele, dar, repet nu vreau sa ma scap de ele ,le recunosc si vreau sa continuii activitatea firmei..
daca cititi cu atentie primul meu post o sa vedeti ca am facut referire la faptul ca este vorba de insolvabilitate si nu insolventa. ma rog....sunteti tulburat.

multa bafta!
Din cite am inteles, contestatia se face la organul emitent. Mai am si o alta cale de atac? Care sunt taxele de achitat in cele doua cazuri , daca ar fi?
Daca "organul emitent" s-a dovedit intransigent din "prima", nu ar putea sa refuze contestatia si sa treaca la executare conform planului de masuri....?
Art.143, pct 5, face referiri la suspendarea sau incetarea executarii
"" În cazul în care popririle înfiinţate de organul de executare generează imposibilitatea debitorului de a-şi continua activitatea economică, cu consecinţe sociale deosebite, creditorul fiscal poate dispune, la cererea debitorului, şi ţinând seama de motivele invocate de acesta, fie suspendarea temporară totală, fie suspendarea temporară parţială a executării silite prin poprirea conturilor bancare. Suspendarea se poate dispune pentru o perioadă de cel mult 6 luni de la data comunicării către bancă a suspendării popririi de către organul fiscal.""
Poate fi acesta un motiv, tinind cont ca am 5 angajati la o firma cu un rulaj mediu pentru o firma de constructii si peste care a venit "tavalugul" crizei economice, dar pot dovedi cu documente ( cereri de oferte si oferte in vederea stabilirii unor contracte de prestari servicii destul de bune d.p,d.v. financiar)....
pentru contestatia la organul emitent nu este necesara o taxa de timbru.
daca organul fiscal va respinge contestatia, urmatoarea cale de atac este actiunea in contencios administrativ, iar aici nu stiu care ar fi taxele de timbru.
contestatia depusa asupra actului administrativ fiscal, in oricare forma, nu suspenda executarea silita in cazul in care creanta a ajuns la scadenta.

articolul 143, a devenit intre timp articolul 148 din codul de procedura fiscala, dar:
1. executarea silita se face pe persoana fizica si nu vad legatura cu angajatii firmei!!!
2. exista o intreaga procedura privind suspendarea executarii silite, care prevede depunerea unei documentatii si constituirea de garantii - scrisoare de garantie bancara si/sau bunuri mobile si/sau imobile libere de orice sarcina.

ceea ce puteti face acum concret, lasand la o parte atragerea raspunderii
personale, este sa incercati o esalonare la plata a datoriilor societatii, in temeiul OUG nr. 29/2011.
au aparut si normele de aplicare si ar trebui solicitat acest lucru.
Deoarece s-a instituit P.V. de stare de insolvabilitate, am pierdut dreptul de a reesalona datoriile si mai mult decit atit in luna decembrie am semnat o declaratie prin carer ma oblig sa achit datoriile pina in luna martie....dar iarna a fost cum a fost si cred ca am pierdut si trenu' , asta...
Sa inteleg ca nici o hotarire judecatoreasca nu poate impiedica executarea in spiritul lui 92...?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inactivitatea fiscala razvandmn razvandmn Ca administrator al unei societati am primit de la Finante o Decizie de Declarare In Inactivitate datorita faptului ca nu am depus declaratiile conform legii ... (vezi toată discuția)
Am o mare nedumerire popa_laura79 popa_laura79 Ma intereseaza sa aflu daca in urma unor datorii la buget, datorii mari de ordinul miliardelor se poate pune sechestru pe averea personala a administratorului ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului atrasa solidar cu firma LaurTib LaurTib Sunt un administrator al unui srl cu asociat unic (tot in persoana mea). In urma cu 7 ani Fiscul a executat toate bunurile firmei. Firma nu a mai avut ... (vezi toată discuția)