avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Activitate LemonTake

Activitate LemonTake

Multumesc frumos de raspuns.

Inca un lucru daca se poate. Perioada de proba este suspendata in cazul unui concediu medical ?
Perioada de proba.

Buna ziua,
Am semnat de curand un contract cu o companie noua, contract in care este stipulata perioada de proba ca fiind 30 de zile.

Abia ce am terminat perioada de training si am realizat ca nu este ceea ce imi doresc, insa acestia ma obliga sa stau in preaviz deoarece "s-a terminat perioada de proba".

Doresc sa va intreb, este normal sa fiu obligat sa raman in preaviz avand in vedere ca abia s-a terminat perioada de training ?
Ce inteleg din mesajul dvs. este ca, angajatorul de la care vreau sa demisionez poate refuza incheierea contractului la zi prin accordul ambelor parti si sa ma oblige sa mai raman la ei pe perioada preavizului.

Cu alte cuvinte, chiar daca mi-as gasi in alta parte, pana nu inchei preavizul cu angajatorul initial - nu am cum sa plec.

Buna ziua,

Am inteles ca exista posibilitatea parasirii locului de munca fara preaviz daca m-am angajat in alta parte si acestia imi solicita prezenta din ziua urmatoare. Am cautat pe internet insa nu am gasit nici o precizare de acest fel.

Este/ Nu este adevarat ?