Judecătoria Sector 3: "Instanta, analizand conținutul PV, constata ca acesta a fost întocmit cu respectarea disp. prevăzute de art. 17 din OG 2/2001, conținând toate mențiunile prevăzute de lege sub sancțiunea nulității absolute, respectiv numele, prenumele si calitatea agentului constatator..."
Asta scrie in hotărâre. Eu nu am studii in domeniu încât sa pot comenta ca instanta a greșit. Doar am întrebat pentru ca mi se pare ciudat...
Bună ziua!
As dori sa știu daca un PV care nu are calitatea agentului constatator pe el este nelegal. Prima instanta a considerat ca este in regula, desi in PV apare doar numele agentului constatator (ex: Agentul constatator polițist local + numele lui). Nu apare si calitatea. Insasi instanta a menționat asta în hotărâre, ca PV trebuie sa conțină numele, prenumele si calitatea agentului sub sancțiunea nulității absolute. Se poate face apel pe acest motiv?
Va mulțumesc!
Buna ziua!
As vrea sa stiu in ce masura se poate aplica legea contraventionala mai favorabila in cazul unui proces de plangere contraventionala. Este vorba despre o amenda pentru nepurtarea mastii de protectie corespunzator in spatiile deschise cand aceasta masura era in vigoare. Acum fapta nu mai este contraventie, masca nemaifiind obligatorie in spatiile deschise. Procesul nu s-a incheiat inca, iar hotararea prin care s-a inlocuit amenda cu avertismentul mai poate fi atacata cu apel. Se poate anula astfel procesul-verbal?
Va multumesc!