avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! As vrea sa stiu in ce masura se poate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! As vrea sa stiu in ce masura se poate aplica legea ...

Buna ziua!
As vrea sa stiu in ce masura se poate aplica legea contraventionala mai favorabila in cazul unui proces de plangere contraventionala. Este vorba despre o amenda pentru nepurtarea mastii de protectie corespunzator in spatiile deschise cand aceasta masura era in vigoare. Acum fapta nu mai este contraventie, masca nemaifiind obligatorie in spatiile deschise. Procesul nu s-a incheiat inca, iar hotararea prin care s-a inlocuit amenda cu avertismentul mai poate fi atacata cu apel. Se poate anula astfel procesul-verbal?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 17:31, 6 August 2021
Daca s-a dispus inlocuirea amenzii cu avertismentul, sanctiunea amenzii retinuta in pv nu se mai aplica motiv ptr care nu mai are relevanta anularea pv. O eventuala atacare a hotararii ptr anularea pv de contraventie si nu ptr inlocuirea amenzii cu avertisment se poate realiza insa cu sanse reduse de admitere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , am o nelamurire , se pot contesta amenzile pentru ... Flavius92 Flavius92 Buna ziua , am o nelamurire , se pot contesta amenzile pentru nepurtarea mastii in spatii deschise ?? Am citit pe internet si unii zic , ca da altii ca nu , mi ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere LauraDorel LauraDorel Am contestat un proces verbal in instanta, proces verbal prin care, pentru contraventia prevazuta de art 41, alin 1 din OUG 195/2002 (vehiculele trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cum anulez o amenda nepurtare masca data de instanta, inca neplatita doru777 doru777 Buna ziua. Am fost amendat si in instanta s-a mentinut amenda, data de jandarmerie pentru nepurtarea corespunzatoare a mastii in spatii deschise, in noiembrie ... (vezi toată discuția)