avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate bogdan.plesa

Activitate bogdan.plesa

buna ziua ! v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea problema :
am contestat un proces verbal prin care mi-a fost retinut permisul de conducere si am pierdut la judecatorie. Astfel eu ar trebui sa predau permisul la politie , insa am fost sa il predau iar agentul de acolo a refuzat sa il primeasca pe motiv ca nu am prezentat hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila asa cum e scris pe dovada de la politie pe care am primit-o cand mi s-a restituit permisul in urma contestatiei. Au trecut 45 de zile de la ultima infatisare si nu am primit acasa nici o instiintare de la judecatorie. Sun obligat eu sa merg la judecatorie si sa o iau ? De la ce data se calculeaza 15 zile in care eu pot preda permisul ? Care este perioada de prescriere a faptei ? In cazul in care nu predau permisul in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti sanctiunea se dubleaza. Care este acest termen ? Ultima infatisare sau cand primesc eu acasa instiintarea , daca o primesc ? Mentionez ca nu am facut recurs , deci hotararea nu este definitiva si irevocabila (banuiesc) . Multumesc !
Am nevoie sa ma reprezinte un avocat sau pot depune singur contestatia la judecatoria Cluj ?
Buna ziua!
As vrea sa ma adresez dumneavoastra cu o situatie pentru care sper ca voi gasi o solutie rationala ! Ieri circulam spre Cluj , iar inainte de a ajunge , pe dealul Feleacului am intalnit un blocaj in trafic de cativa km. Eu eram pe banda a doua iar banda intai era ocupata de camioane bara la bara. Spre varful feleacului banda a doua se termina si apar sagetile care indica incadrarea pe banda intai . Situatia a fost de asa natura incat , fara sa exagerez , nu m-am putut incadra pe banda intai deoarece nu m-au lasat cei cu camioanele. Am depasit cu putin , din nou fara exegerare , sagetile incercand sa intru pe banda , moment in care un agent mi-a facut semn sa depasesc toata coloana. Eu am crezut ca ,vazand situatia in car ma aflu , incearca sa ma ajute. cand am ajuns in dreptul lui m-a oprit si , bine-nteles mi-a retinut permisul pentru depasire in loc interzis si depasirea coloanei. Pe procesul verbal am obiectat :" nu am efectuat manevra de depasire decat la indicatiile agentului " . Sunt extrem de revoltat si datorita faptului ca inaintea mea au trecut alte masini pe langa coloana , depasind-o , fara ca ele sa fie oprite, printre care si un mercedes S class , ( eu fiind intr-un logan) . pe procesul verbal nu este trecut nici un martor , eu mai fiind cu o persoana in masina. Credeti ca ar trebui sa fac contestatie si ar avea rost ? . Unde trebuie sa contest procesul verbal . As dori sa depun si o plangere impotriva agentului , pentru abuz in serviciu . Am vre-un sort de izbanda ?