avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... predare permis in urma pierderii procesului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

predare permis in urma pierderii procesului

buna ziua ! v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea problema :
am contestat un proces verbal prin care mi-a fost retinut permisul de conducere si am pierdut la judecatorie. Astfel eu ar trebui sa predau permisul la politie , insa am fost sa il predau iar agentul de acolo a refuzat sa il primeasca pe motiv ca nu am prezentat hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila asa cum e scris pe dovada de la politie pe care am primit-o cand mi s-a restituit permisul in urma contestatiei. Au trecut 45 de zile de la ultima infatisare si nu am primit acasa nici o instiintare de la judecatorie. Sun obligat eu sa merg la judecatorie si sa o iau ? De la ce data se calculeaza 15 zile in care eu pot preda permisul ? Care este perioada de prescriere a faptei ? In cazul in care nu predau permisul in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti sanctiunea se dubleaza. Care este acest termen ? Ultima infatisare sau cand primesc eu acasa instiintarea , daca o primesc ? Mentionez ca nu am facut recurs , deci hotararea nu este definitiva si irevocabila (banuiesc) . Multumesc !
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 22:48, 25 Februarie 2009
hotararea ramane irevocabila in 15 zile de la comunicare, daca nu o atacati cu recurs. dupa ce trec cele 15 zile, maia steptati inca 4, 5 si mergeti la judecatoria care v-a comunicat-o pentru a o legaliza cu mentiunea irevocabila. apoi faceti o copie si mergeti la politie sapredati eprmisul.
este oarecum stupid, si politia a fost parte in dosar, dar, din pacate, asa se procedeaza.
Faceti o declaratie de renuntare la recurs si solicitati un certificat de grefa din care sa rezulte ca s-a respins plingerea dvs. si ati renuntat la calea de atac a recursului .Cu acest certificat mergeti la politie si predati permisul de conducere .
Dupa pronuntarea hotararii ...urmeaza redactarea ei, cam in 30 zile, de cele mai multe ori 45-60 chiar, pana o primiti acasa.Din momentul in care ati primit-o, mai lasati sa treaca 15 zile si puteti sa mergeti sa o legalizati, deoarece e si irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre cu drept se apel Liviu2221 Liviu2221 Bună ziua. Am făcut contestație la un proces verbal care avea ca obiect și reținerea de permis. L-Am pierdut și sa dar hotărârea cu drept de apel în ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta pentru predare permis vanExel vanExel Pe scurt: am contestat retinerea permisului pt neacordare prioritate pietoni, apoi mi-am retras contestatia, la primul termen s-a decis ca sentinta de ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 120 zile. edward_zone edward_zone Povestea mea: Pe data de 04.09.2008 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 zile pentru ca am fost inregistrat de aparatul radar cu 139 ... (vezi toată discuția)