buna ziua ! v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea problema :
am contestat un proces verbal prin care mi-a fost retinut permisul de conducere si am pierdut la judecatorie. Astfel eu ar trebui sa predau permisul la politie , insa am fost sa il predau iar agentul de acolo a refuzat sa il primeasca pe motiv ca nu am prezentat hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila asa cum e scris pe dovada de la politie pe care am primit-o cand mi s-a restituit permisul in urma contestatiei. Au trecut 45 de zile de la ultima infatisare si nu am primit acasa nici o instiintare de la judecatorie. Sun obligat eu sa merg la judecatorie si sa o iau ? De la ce data se calculeaza 15 zile in care eu pot preda permisul ? Care este perioada de prescriere a faptei ? In cazul in care nu predau permisul in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti sanctiunea se dubleaza. Care este acest termen ? Ultima infatisare sau cand primesc eu acasa instiintarea , daca o primesc ? Mentionez ca nu am facut recurs , deci hotararea nu este definitiva si irevocabila (banuiesc) . Multumesc !
hotararea ramane irevocabila in 15 zile de la comunicare, daca nu o atacati cu recurs. dupa ce trec cele 15 zile, maia steptati inca 4, 5 si mergeti la judecatoria care v-a comunicat-o pentru a o legaliza cu mentiunea irevocabila. apoi faceti o copie si mergeti la politie sapredati eprmisul.
este oarecum stupid, si politia a fost parte in dosar, dar, din pacate, asa se procedeaza.
Faceti o declaratie de renuntare la recurs si solicitati un certificat de grefa din care sa rezulte ca s-a respins plingerea dvs. si ati renuntat la calea de atac a recursului .Cu acest certificat mergeti la politie si predati permisul de conducere .
Dupa pronuntarea hotararii ...urmeaza redactarea ei, cam in 30 zile, de cele mai multe ori 45-60 chiar, pana o primiti acasa.Din momentul in care ati primit-o, mai lasati sa treaca 15 zile si puteti sa mergeti sa o legalizati, deoarece e si irevocabila.