avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... termenul in care trebuie predat permisul de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

termenul in care trebuie predat permisul de conducere

Buna ziua!!!
In data de 24.10.2012 mi-a fost respinsa plangerea impotriva procesului verbal de constatare a contraventie prin care mi-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o durata de 90 de zile.
Potrivit art. 34 alin. 2 din og 2/2001 hotararea poate fi recurata in termen de 15 zile de la comunicare......intrebarea mea este cand se considera comunicata aceasta hotarare, dat fiind faptul ca nu am fost prezenta la data pronuntarii?????
ma intereseaza acest lucru deaoarece nu intentionez sa depun recurs, dar vreau sa predau permisul in 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii pentru a nu mi se majora cu 30 de zile durata de suspendare.

Astfel, as vrea sa stiu daca este corect rationamentul meu: astept sa mi se comunice hotararea prin posta si dupa 15 zile de la in care am primit-o (de la data care apare in stampila postei) ,moment in care hotararea devine definitiva si irevocabila,merg la judecatorie si cer eliberarea unei copii a hotararii cu mentiunea definitiva si irevocabila, pe care trebuie sa o duc la politie impreuna cu permisul in 15 zile de la data cand hotarearea a devenit irevocabila????????????
Sau cum trebuie sa procedez?????????
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:59, 26 Octombrie 2012
termenul curge de la comunicarea deciziei. asteptati implinirea termenului si apoi mergeti la politie impreuna cu o copie legalizata a sentintei, cu mentiunea irevocabila. termenul de suspendare a permisului curge de la data predarii permisului.
pana va veni acasa hotararea judecatoreasca puteti depune permisul mai rapid cu ajutorul unui certificat de grefa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta plangere contraventionala comunicata- cand predau permisul? danypopica danypopica Buna ziua! Am primit acasa in scris \\\\"Sentinta civila\\\\" la o plangere contraventionala (catre INSP de Politie, mi-au luat permisul la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis faleza faleza am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)
Prelungire suspendare permis circulatie ovigintech ovigintech Am fost in proces cu politia timp de un an de zile pentru contraventie sanctionata cu suspendarea permisului pe timp de 30 de zile, revin cu acest lucru in alt ... (vezi toată discuția)