avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sentinta plangere contraventionala comunicata- cand ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sentinta plangere contraventionala comunicata- cand predau permisul?

Buna ziua!
Am primit acasa in scris "Sentinta civila" la o plangere contraventionala (catre INSP de Politie, mi-au luat permisul la trecerea de pietoni) cum ca mi s-a respins plangerea.
La sfarsitul sentintei scrie ca am dreptul la APEL in 30 de zile, dar nu cred ca o sa mai fac! Iar in termen de 15 zile de la decizia irevocabila trebuie sa predau permisul! Cu alte cuvinte in termen de 45 de zile de la data postei trebuie sa predau permisul?? Data postei este 21-07-2014!

Care ar fi pasii pe care trebuie sa-i urmez in cazul de fata? Care este data cand trebuie sa predau permisul?
Trebuie sa mai depun ceva la Judecatorie? Care ar fi data limita 19-08-2014 sau trebuie sa treca 30 de zile si apoi sa trec pe la Judecatorie?

Care este data limita cand trebuie sa predau permisul?
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2014
danypopica, utilizator
Cel mai recent răspuns: danypopica , utilizator 08:16, 30 Iulie 2014
Ce dovezi a prezentat politia?Procesul-verbal nu e o dovada si beneficiati de prezumtia de nevinovatie .Sarcina probei apartine agentului constatator.
Au prezentata proba video si certificat de omologare al aparatului radar, procesul deja s-a intins pe o perioada de vreo 10 luni si nu mai vreau sa fac apel, decat sa se finalizeze!
Filmarea este destul de proasta, iar momentul la trecerea de pietoni este la limita, acuma vreau doar sa-l finalizez si atat! Daca fac apel poate mai dureaza vreo 10 luni si nu mai am chef:)
Luati un certificat de grefa de la judecatorie cu solutia data de instanta si predati permisul de conducere la politie insotit de o cerere prin care solicitati inceperea perioadei de suspendare incepand cu data predarii permisului de conducere deoarece renuntati la apel.
Multumesc pt raspuns! Dar perioada limita care ar fi? Nu as vrea sa-l predau asa de repede, deoarece as fi nevoit sa raman in luna august fara permis si as vrea sa-l intind un pic pana prin septembrie! Ar fi posibil?
După 30 zile, data poștei, hotărârea rămâne definitivă și irevocabilă prin neapelare (spre exemplu, 20.08.2014). Începând cu această dată, aveți la dispoziție 15 zile să predați permisul. Teoretic, în prima săptămână din septembrie ar trebui să vă îndepliniți această obligație.

Alte discuții în legătură

Contestare amenda circulatie Florin02 Florin02 Am contestat o amenda de circulatie cu suspendare de 30 zile a permisului, mi s-a respins, am primit solutia acasa pe 6 martie si nu am mai facut apel in cele ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa- cand pot sa predau permisul? mirey0304 mirey0304 Buna ziua, In luna mai anul acesta mi-a fost retinut permisul de conducere. am depus contestatie impotriva procesului verbal si mi s-a inapoiat ... (vezi toată discuția)
Predare permis de conducere Dan897 Dan897 Am pierdut un proces in care am cerut anularea unui PV intocmit de Politia Rutiera. Prin urmare, trebuie sa predau permisul de conducere (care mi-a fost ... (vezi toată discuția)